E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor

Borsada alıcılı başlangıç bekleniyor
18 Nisan 2024 - 07:57 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın sonuç vereceğine inanmaya başladığını belirtti.

Şimşek: Stres testlerinden çok güçlü çıkabiliyoruz, özel sektörümüz çok canlı, girişimcilik çok güçlü, benzer ülkelerle karşılaştırınca bizim uzun vadede biraz daha avantajlı olduğumuz söylenebilir.

TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonun yılın ikinci yarısında düşeceğine dair artan fikir birliği var. Enflasyon, 2024'ün ikinci yarısından itibaren hem aylık hem yıllık bazda düşecek.

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan için seyahat uyarısı yaptı.

Fed üyesi Bowman: Enflasyondaki iyileşme durmuş olabilir.

Fed üyesi Mester: Fed, bir noktada ABD faiz oranlarını düşürecek, ancak acelesi yok.

ECB üyesi Centeno, ECB’nin faiz oranlarını iki kez düşürdükten sonra bile ekonomi üzerinde bir baskı oluşturacağını, ancak borçlanma maliyetlerini düşürmek için acele edilmemesi gerektiğini söyledi.

BoE Başkanı Bailey, bir sonraki rapor açıklandığında Birleşik Krallık'ın enflasyonunda güçlü bir düşüş beklediğini belirtti.

Ne olacak?

Yurt içinde Yabancıların Hisse & DİBS İşlemleri açıklanacak.
ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak.
IMF - Dünya Bankası Bahar Toplantısı 18 - 21 Nisan’da düzenlenecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz. Goldman Sachs, döviz, tahvil getirileriyle enflasyondaki son hareketler dolayısıyla kapsamı altındaki Türk bankaları için 12 aylık fiyat hedeflerini yükseltti. Goldman Sachs, net faiz marjı varsayımını 2024-2024 döneminde 10 - 15 baz puan azaltırken, 2026 - 2028 dönemi için ortalama 30 baz puan artırdı. Raporda TCMB’nin Mart ayındaki toplantısında yaptığı 500 baz puanlık faiz artırımının etkisinin yanı sıra en son bankacılık verileri ve ekonomistlerinin yetkililer, bankalar ve şirketlerle yaptığı toplantılardan elde edilen çıkarımlar da dikkate alındı. Haber akışı ile bankacılık sektörü dünü yukarı yönlü tamamladı.
Yurt içinde cari işlemler dengesi verisi açıklandı. Şubat ayında cari denge 3,3 milyar dolar açık verdi. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 2,1 milyar dolarlık fazla oluştu. Veri sonrasında açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor." dedi.

TCMB Başkanı Karahan, IMF - Dünya Bankası Bahar toplantıları için bulunduğu Washington'da yaptığı sunumda manşet enflasyonun 2024'ün ikinci yarısından itibaren düşmesinin beklendiğini belirtti. Paylaşılan Türkiye'de Para Politikası ve Enflasyon Görünümü başlıklı sunumda, hizmet enflasyonunun aşağı çekilmesinin zorlu bir süreç olduğuna, konut enflasyonunun gerilediğine işaret edildi. Yurt içi talebin normalleşme işaretleriyle birlikte dirençli kalmayı sürdürdüğü belirtildi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks yakın vade kontratı, önceki işlem günü 10.391 - 10.652 fiyat aralığında işlem görerek günü 10.442 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon 9.330 artışla 291.459 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 10.496 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 10.700’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 10.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 10.300 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 10.700 ve 10.900 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 10.300 ve 10.100 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 18/04/2024

 

Petrol fiyatlarında sert düşüş

 

Fed'den faiz beklentileri S&P 500'ü aşağı çekmeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)