E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYıldız yatırımcıdan teknoloji devine açığa satış hamlesi---

Yıldız yatırımcıdan teknoloji devine açığa satış hamlesi

Yıldız yatırımcıdan teknoloji devine açığa satış hamlesi
17 Ağustos 2021 - 17:58 borsagundem.com

2008 Küresel Finans Krizi sırasında yaptığı başarılı açığa satış hamleleriyle Hollywood filmlerine konu olan ünlü yatırımcı Michael Burry şimdiyse teknoloji yatırımlarını hedef alıyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD yapımı ‘The Big Short’ (Büyük Açık) filmine de konu olan ünlü yatırımcı Michael Burry Wall Street’in en popüler yatırımcılarından birinin fonunu hedef aldı. 2015 yılında ünlü Hollywood yıldızı Christian Bale tarafından canlandırılan Michael Burry Bloomberg International’ın haberine göre popüler teknoloji yatırımcısı Cathie Wood’un yatırım firmasına yönelik açığa satış işlemi gerçekleştiriyor.

Bury’nin yatırım firması Scion Asset Management’ın pazartesi günü paylaştığı yasal bildirime göre şirket Wood’un teknoloji fonu ARK Innovation’ın 235 bin 500 hissesine yönelik ikinci çeyreğin sonuna bitecek şekilde sözleşmeli alım gerçekleştirdi. Yeni pozisyonun değerinin 31 milyon dolara yaklaştığı görülüyor.

Cathie Wood ve yatırım firması Ark Investment Management'ın borsada işlem gören amiral gemisi fonu, 2020'de tematik teknoloji odaklı yatırımlarıyla piyasayı yönlendirmesinin ardından geçen yıl milyarlarca dolarlık yatırımı aldı. Ancak Wood ve yatırım fonu şirketi, yükselen değerlemeler ve artan enflasyonla ilgili endişeler arasında yükseliş ivmesini korumak için mücadele ediyor.

Burry piyasalardaki sürdürülemez değerlemeler konusunda aylardır uyarılarda bulunuyordu. Ünlü yatırımcı Haziran ayında yaptığı açıklamada perakende yatırımcıları özellikle kripto paralarda ve popüler hisse senetlerinde oluşabilecek dev bir kriz konusunda uyarmıştı.

Satış opsiyonu Scion şirketine borsa yatırım fonuna belirli bir tarihten önce kararlaştırılan bir fiyata hisse satma hakkı veriyor. Fonun düşüşe geçmesi halinde söz konusu hisselerin değeri artıyor. Opsiyon anlaşmasının şartları ve ne zaman gerçekleştiği konusunda kesin bir açıklama yapılmadı.

Burry, ARK fonunun en önemli hisse tercihlerinden birisi olan Tesla hisselerine karşı yatırım yaparak bir süredir dolaylı yoldan yatırım fonunu hedef almaktaydı.

Belirli bir büyüklüğün üzerinde olan hedge fonlarının çeyrek bildirimi yapma zorunluluğu gerekçesiyle Pazartesi günü yapılan bildirim, Burry'nin elektrikli otomobil üreticisine karşı ayı piyasası bahislerini artırdığını ve 1.075.500 Tesla hissesi için opsiyonlu sözleşme pozisyonunda olduğunu da gösteriyor. Bu rakam ilk çeyrekte görülen 800 bin 100 hisseden çok daha fazla.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Ark fonu hisseleri gün içerisinde %0,25’lik düşüşle 116,69 dolar üzerinden değerleniyor. Tesla hisseleri ise geçtiğimiz gün otomatik pilot özelliği hakkında ABD’de resmi soruşturma açılmasının ardından düşüşünü sürdürdü ve yeni güne %2,46’lık düşüşle başladı.

Michael Burry’nin hisse senedi yatırımlarını konu alan Hollywood yapımı ‘The Big Short’ filmi Burry’nin 2008 Küresel Finans Krizi sırasında mortgage destekli varlıklara yaptığı açığa satış hamlelerini konu almıştı. Film Michael Lewis’in aynı adı taşıyan popüler kitabından uyarlanmıştı.

 

Filmlere konu olan yatırımcıdan büyük kriz uyarısı

 

Küresel piyasaların önündeki 2 büyük risk

 

Afganistan’daki değişim doları tahtından eder mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)