E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni dönemde Y kuşağı hisseleri kazandıracak---

Yeni dönemde Y kuşağı hisseleri kazandıracak

Yeni dönemde Y kuşağı hisseleri kazandıracak
25 Nisan 2020 - 15:01 borsagundem.com

Korona virüs sürecinde birçok hisse dip yaparken teknoloji ve e-ticarete yönelen fonlar krizin kazananları oldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa ve ABD'de yayılan salgın ve bunun sonucunda ortaya çıkan karantina uygulamaları, çevrimiçi perakendecilerde ve video iletişim platformlarında yeni kullanıcıların artmasına ve şirketlerin internet varlıklarını genişletmesinde yol açtı. Tüketicilerin ve kurumsal şirketlerin davranışlarda köklü değişimleri körükledi.

Bu durum genellikle teknoloji ve e-ticaret gibi 20'li ve 30'lu yaşlardaki Y kuşağı olarak adlandırılan genç nesillerle ilişkilendirilen işletmeleri ve sektörleri salgın sürecinde yücelten bir durumun ortaya çıkmasını sağladı.

Goldman Sachs Y kuşağı fonuyla yükseliyor

Blooomberg’in haberine göre, Goldman Sachs Varlık Yönetimi’nin Y kuşağı şirketleri etrafında biçimlendirdiği fonu kriz sürecinde büyük bir getiri sağladı. Goldman Sachs fonu çevrimiçi işlemlerin ve teknolojinin hayatın bir parçası haline geldiği korona virüs karantinalarında yükselen Y kuşağı şirketi hisseleriyle değerini yükseltti.

Bankanın 362 milyon dolarlık Y Kuşağı Sermaye Fonu nisan ayının başından perşembe gününe kadar ABD Doları bazında %25 değer kazandı ve rakip fonların %95’ini geride bıraktı. Fon geçtiğimiz yıldaki %24’lük kaybını sadece bir ayda %4,9’a indirdi.

Goldman Sachs Varlık Yönetimi Birimi Temel Özkaynak Müşteri Porföyü Yönetimi Başkanı olan Luke Barrs, “Dünya Y kuşağı tüketici tercihlerine adapte olmaya zorlandı ve bu büyük olasılıkla yeni teknolojilerin ve platformların benimsenmesi için büyük oranda bir ivmeye yol açacaktır” ifadelerinde bulundu.

Goldman Sachs sağlık hisselerini tercih etti

Bankanın fon yöneticileri geçen ay gerçekleşen hızlı düşüşü perakende hisseleri satın almak için kullandı. Hisse sepetinin içerisindekileri aktarmayı reddeden Barrs bu perakende şirketlerinin lüks ve tanınmış isimlerden korona virüs karantinalarından faydalanan Çinli şirketlere kadar oldukça geniş perspektifli olduğunu belirtti. Portföyün yaklaşık %20'si ABD, Çin ve Latin Amerika'daki e-ticaret şirketlerine adanırken, lüks firmalar "sadece birkaç yüzdelik puan" oluşturuyor.

Goldman Sachs Küresel Y kuşağı Fonu yaklaşık portföyünde daha önde %20 olan restoran, seyahat ve etkinlikler gibi dışarı çıkmayı gerektiren aktivitelerin payını %10’dan daha aşağıya çekti. Barrs, bu kriz sırasında fonun sağlık ve sürdürülebilir yaşamla ilgili firmalara "makul" bir şekilde yatırımın sürdürüleceğini söyledi.

Barrs, "Bu krizin sonuçlarından biri, insanların günlük yaşamları hakkında daha düşünceli olmaları, fakat aynı zamanda şirketlerin uygulamalarında daha sürdürülebilir olmaya itildiğini, plastik ambalajlardan uzaklaşmaları veya sağlık ve beslenmeyi iyileştirmek için daha sürdürülebilir yollar bulmaya çalıştıklarını görme olanağının artması oldu" dedi.

Enerjiden hisselerinden kaçış işe yaradı

Korona virüs önlemlerinin yol açtığı ekonomik zarardan kaynaklanan korkular küresel hisseleri Mart ayında 2016'nın en düşük seviyesine çekerek yatırımcıların nakit sıkıntısı çekmelerine ve birçok fon yöneticisinin getirilerini silmelerine yol açtı. Küresel hisse senetleri, kapsamlı parasal ve mali destek tedbirleri ve virüs vakalarının hafifletilmesiyle ilgili iyimserlikle birlikte Mart ayı sonundan itibaren toparlanma sürecine girdi.

Y kuşağı fonu ise enerji sektörü hisseleri içermemesi nedeniyle petrol fiyatlarındaki düşüşten etkilenmemeyi başardı. Barrs, Goldman ekibinin karantina sürecinden önce kaçındığı ve şu anda baskı altında olan bir diğer endüstrinin ise büyük perakende zincirleri olduğunu ifade etti.

Eskiyen endüstrilerin sonu mu geliyor?

Goldman ekibi hisse seçiminde kısa ömürlü şirketler yerine uzun vadeli hedefler koyan şirketlere odaklandıklarını bir hevesle doğan hisseler çevresinde bir fon oluşturulamayacağını belirtiyor. Portföy yöneticilerine göre Y kuşağı şirketleri bugün tüketiciyi harekete geçiren en güçlü kuvvet ve onların dönemi geldiğinde bazı yaşlı endüstrilerde aksama yaşanabilir.

Fonun Mart verilerine göre, Amazon, Çinli internet devi Tencent Holdings, sürdürülebilir enerji firması NextEra Energy, Apple’ın üretim sürecindeki partnerlerinden Tawian Semiconductor ve biyoteknoloji firması Illumina gibi şirketler Goldman Sachs’ın Y kuşağı Fonu’nun içerisinde bulundurduğu bazı önemli hisseler olarak dikkat çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erhan Yeldan27 Nisan 2020 18:53

    Rta 18 Ülkeye tanı kiti satıyor. Açıklamaya göre yeni siparişlere yetişemiyorlar.Günün hissesi .Alamayanlar arkadan bakar. Buyorumda sadece beni bağlar.

  • AGAH BEYOĞLU27 Nisan 2020 14:03

    Deva holding bı gözat

  • Ahmet Kara 26 Nisan 2020 18:24

    Her an elimize verebilirler

  • prezervatif26 Nisan 2020 18:19

    Borsada işlem gören prezervatif firması olsaydı keşke ya şu an ekmek su kadar önemli çünkü milleti eve kapattınız yakında nüfus patlaması olur😂

  • mehmet karakurt26 Nisan 2020 18:12

    he besim tibuk abi nin dükkan değilmiydi o

  • JBT 26 Nisan 2020 15:31

    Bırakın Y kuşağı falan..net Holding çok ucuz çok güzel..👍

  • MUSTAFA26 Nisan 2020 17:30

    KAFAN İYİMİ SENİN TURİZMMİKALDI

  • vatandaş25 Nisan 2020 21:48

    ACSEL hissesine bir göz atmanızda fayda var inceleyin bakın krizde üç vardiya çalıştı ne ler üretiyor bir bakın derim bir faydamız olursa dua edersiniz

  • Erol Cesur 25 Nisan 2020 23:54

    Temel olarak göze çarpan bir tarafı yok fakat başka bir özelliği varsa bilemem.

  • mzd25 Nisan 2020 21:31

    ????y kuşağı hisseleri,hadi len.....

  • Ee25 Nisan 2020 19:50

    Rta yi alamaynlar hasetinden catloyor soyleyin su borsada su gunlerde hangi hisse alinacak cok bilenler yurt disindaki muadilleri ne artmis once onlara bakin oyle konusun 4 den beri patlayacak 16 oldu hala patlayacak hahah 50 olana kadar patlatin bakallalim

  • Ee26 Nisan 2020 15:12

    Hamilelik olumcul salgin bi hastalikmidir ,ayrica yeni mi cikmistir

  • tarık26 Nisan 2020 09:47

    sankı dersınkı korona asısını buldu dalgamı gecıyorsunuz hadı 2 ıdı dort oldu eyvallah 15 nedır kardesım alt tarafı test kıtı ozaman bu hamılelık testını bulan hıssede boyle uctumu acaba😆

  • Okie Dokie25 Nisan 2020 19:19

    Şu devirde erotik yayın yapan kanallar iyi para kazanır. Millet evde habire yiyip yiyip duruyor. E karnı doyan enerjisini atmak isteyen insanların aklına ne gelir?

  • AAA26 Nisan 2020 01:24

    Buťun sitelerde seni görüyoruz. Nedir bu senden çektiğimiz 😂😂😂

  • Hah 25 Nisan 2020 23:08

    La gene mi sen oki doki öküzü .seni öldü zannettim İsrail’in uşağı memleketine giymemişsiniz.corona için sana tavsiyem tuz ruhu iç çok etkili sen ölürsün ama corona Yaşar

  • Mete gök 25 Nisan 2020 19:13

    Selgd alyag hisse takip edin bakın neler olucak Yazdıklarım beni bağlar o kadar bitti

  • Yorum25 Nisan 2020 18:55

    Y kuşağı hisseleri kfein, Smart, ardyz..

  • Kamil26 Nisan 2020 14:51

    Papil de olsun

  • Yorum25 Nisan 2020 23:01

    Smart zaten kfeinin iştiraki 😉

  • ali25 Nisan 2020 21:29

    foneti unutma

  • Sayın 25 Nisan 2020 18:02

    Bence 50tl olacak yıl sonu gıda ve içecek

  • Rıza25 Nisan 2020 17:46

    Bu haberi okuyan borsaya son zamanlarda giren endeksi 124.000 ne götüren krizle parasının yarısını tüketen oyuncu kitlesi tüm sağlık hisselerini ilk borsa seansında tavan yapacaklar. O tavan bu tavan nereye kadar bir yerde patlayacak. Tüm paralarını sıfırlayacaklar

  • Yorum25 Nisan 2020 15:29

    Türkiye in y kuşağı hissesi bioteknoloji şirketi rtalb

  • Yorum25 Nisan 2020 18:08

    Temel saglam olunca tekniği sallamaz ülkede kitin ne oldugunu bilmezken insanlar Covid19 un ne oldugunu bilmezken insanlar bu şirketin bilim insanları aylar öncesinden virüsü mikroskobun önüne koymuş çalışmış haftada 500 000 kit üret dünya ülkelerine sat sonra şişmiş olsun

  • Ckync25 Nisan 2020 17:37

    Böyle bir yakıştırma rta için söylenmez. Bunun altı yok üstü yok. Hisseye ilaç bulmuş gibi davranılması ve pazarlanması iyi değil. ÇOK XANLAR YAKACAK. ŞIMDI INSANLAR SATAMITOR ADIM GIBI BILIYORUM KI DISERKENDE SATAMAYACAKLAR

  • infiniti 25 Nisan 2020 17:18

    çok şişti yakında patlar

  • COŞKUN25 Nisan 2020 16:48

    Türkiye in y kuşağı hissesi bioteknoloji şirketi rtalb                               Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir