E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar yaklaşan rallide hisse satmalı---

Yatırımcılar yaklaşan rallide hisse satmalı

Yatırımcılar yaklaşan rallide hisse satmalı
19 Ağustos 2020 - 11:58 borsagundem.com

Yatırımcıların yaklaşan büyük ralli esnasında hissi satmaları öneriliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hisse fiyatları Salı günü artış göstererek, birçok endişeyi geride bıraktı. Washington ve Pekin arasındaki gerginlik, ABD’de korona virüs canlandırma paketinin açıklanmaması ve virüsün Avrupa’da yeniden artışa geçmesiyle birlikte endişeler ortaya çıkmıştı. İyimser tarafta olanlar Pazartesi günü Nasdaq Composite’in yeni bir rekor kaydetmesini sağladı. Diğerleriyse Ağustos sonu için yeni bir S&P 500 zirvesi beklentisi içinde. 

Miller Tabak + Co.’ın baş stratejisti Matthew Maley ise tüm bu boğa kampının dışında kalarak, hisselerin kısa vadede %10 ila %15’lik bir düşüş için hazır olduğunu açıkladı. Fazla miktarda alımların yapıldığı piyasada, özellikle de büyük kap teknoloji hisseleriyle, yeni bir canlandırma paketine dair belirsizliklerle, ABD ve Çin ilişkileri ve sonbaharda yeniden canlanabilecek pandemi endişesiyle birlikte yatırımcıların huzursuz olması gerekiyor dedi. Ancak Maley’in piyasaların dördüncü çeyrekte sergileyeceği performansla ilgili daha “yapıcı” görüşleri var. MarketWatch’un aktardığına göre Maley önümüzdeki sonbahar için, erken bir strateji izleyerek şimdi “para toplamamız” gerektiğini ve yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleşecek ralli için karı maksimize etmemiz gerektiğini düşündüğünü açıkladı.

“Ocak ve Şubat aylarında tavsiyelerimizi dikkate alanlar, Mart ve Nisan ayları geldiğinde oldukça memnun kaldılar… İnanıyoruz ki, aynı stratejiyi izledikleri takdirde önümüzdeki iki ayda da çok mutlu olacaklar” dedi.

ABD Merkez Bankası burada kilit noktada. “Fed’in bir numaralı endişesi kredi piyasaları, hisse senedi piyasaları değil. Yalnızca hisselerdeki sert bir düşüş, kredi piyasasını sarsabilir, %10-%15’lik bir düzeltme değil” ifadesini kullandı.

Böylelikle Maley, Fed’in, düzeltme tehditi ilerleyecek gibi görünmeye başladığında, ilk çeyrekte yaptığı gibi tıpaları açmasını bekliyor. Bu durum “S&P’nin 3,600 bandına yükselmesine neden olabilir, ama aynı zamanda inanıyoruz ki böyle güçlü bir ralli hisse senedi piyasası için oldukça sert olacak. Dolayısıyla öncesinde normal ve sağlıklı bir düzeltme olması gerekiyor” dedi.

Tarih de bu noktada oldukça etkili. ABD başkanlık seçimleri yaklaşıyor. Maley, 1972 yılından beri, her seçimde seçim gününden yıl sonuna kadar bir borsa rallisi yaşandığını söyledi. Bu rallilerin ortalama kazancıysa %7,2 oldu. Maley bu rallinin “Kasım ayında kazanan kim olursa olsun “ yaşanacağını ifade etti.

Borsa rallisini kaçırmak istemiyorlar

 

Wall Street’teki rallinin sebebi bilgisiz yatırımcılar

 

Demokratların başkan adayı resmen Biden

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)