E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar küresel hisse senedi fonlarına akın ediyor---

Yatırımcılar küresel hisse senedi fonlarına akın ediyor

Yatırımcılar küresel hisse senedi fonlarına akın ediyor
22 Mart 2024 - 15:57 borsagundem.com

20 Mart haftasında, güçlü Çin sanayi ve perakende verileri ile Fed’in faiz indirimi beklentileri, yatırımcıları küresel hisse senedi fonlarına yönlendirdi.

Küresel hisse senedi fonlarına 20 Mart'ta sona eren haftada büyük sermaye girişi yaşandı.

Çin'den gelen güçlü sanayi üretimi ve perakende satış verileri ile Fed'in yılın ilerleyen dönemlerinde beklenen faiz indirimlerine ilişkin iyimserliği artıran açıklamaları yatırımcıları küresel hisse senedi fonlarına yönlendirdi.

LSEG verilerine göre, 20 Mart haftasında küresel hisse senedi fonlarına 15,7 milyar dolar yönlendirdiler. Yatırımcılar bir önceki hafta yaklaşık 21,95 milyar dolarlık küresel hisse senedi fonu satın almışlardı.

Bölgesel olarak bakıldığında, 20 Mart haftasında ABD fonları Haziran 2023 ortasından bu yana en yüksek olan 14,07 milyar dolarlık girişle başı çekerken, Asya fonları 3,29 milyar dolar ekledi, ancak Avrupa fonları 1,91 milyar dolarlık çıkış gördü.

Teknoloji sektörü fonları hafta boyunca 14 Şubat'tan bu yana en büyük miktar olan 2,12 milyar dolar giriş elde ederken, finans sektörü 1,02 milyar dolarlık satışla karşılaştı. Metaller ve madencilik sektörü 459 milyon dolar çekti.

Tahvil fonları, şirket tahvillerinin 3,17 milyar dolar ve devlet tahvillerinin 1,3 milyar dolar yatırım çekmesiyle 4,88 milyar dolarla sermaye giriş serisini 13 haftaya çıkardı. Ancak, küresel kısa vadeli tahvillerden 2,12 milyar Dolar net para çekildi.

Bu arada, para piyasası fonları yaklaşık 65,9 milyar dolarlık çıkışa tanık oldu ve dört haftadır ilk haftalık net satışını gerçekleştirdi.

Emtialar arasında, değerli metal fonları Mayıs 2022'den bu yana en büyük olan 1,46 milyar dolarlık net alımla yedi haftalık satış trendini kırdı. Buna karşılık, enerji fonları 102 milyon dolar değerinde çıkış yaşadı.

29.715 gelişmekte olan piyasa fonunu kapsayan veriler, hisse senedi fonlarının 450 milyon dolar değer kaybederek üst üste üçüncü haftalık net satışını gerçekleştirdiğini gösterdi. Tahvil fonları da bir hafta önceki yaklaşık 454 milyon dolarlık net alımın aksine 933 milyon dolarlık net satışa tanık oldu.

Borsada yatırımcıların radarına giren hisseler

 

BofA: ABD hisse senedi fonlarından büyük çıkış yaşandı

 

Hisse fonlarına 56,4 milyar dolar giriş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)