E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar, gelişen piyasa ve Avrupa hisselerine akın ediyor---

Yatırımcılar, gelişen piyasa ve Avrupa hisselerine akın ediyor

Yatırımcılar, gelişen piyasa ve Avrupa hisselerine akın ediyor
19 Mart 2024 - 11:42 borsagundem.com

BofA Fon Yöneticileri Anketi'ne göre, yatırımcılar mart ayında nisan 2017'den bu yana en hızlı şekilde gelişmekte olan piyasa hisse senetlerine ve Haziran 2020'den bu yana en hızlı şekilde Euro Bölgesi hisse senetlerine hücum etti.

Bank of America'nın (BofA) anketine katılan fon yöneticileri arasında küresel büyüme beklentileri ve "risk iştahı" Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyede.

BofA'nın fon yöneticisi anketine göre, yatırımcılar mart ayında nisan 2017'den bu yana en hızlı şekilde gelişmekte olan piyasa hisse senetlerine ve Haziran 2020'den bu yana en hızlı şekilde Euro Bölgesi hisse senetlerine hücum etti.

Beklenenden daha güçlü gelen bir dizi ABD verisi, Federal Rezerv'in faiz oranlarını düşürme ihtimalini azaltıp tahvil fiyatlarına zarar verse de, küresel hisse senedi piyasalarındaki havanın aydınlanmasına yardımcı oldu.

BofA'nın anketine katılanların %40'ı önümüzdeki 12 ay içinde tahvil getirilerinin düşmesini beklerken, bu oran Aralık 2023'te %62 idi. Enflasyon piyasalar için en büyük kuyruk riski olarak görülürken, Aralık ayında küresel bir resesyon en büyük tehlike olarak görülüyordu.

BofA, Mart ayında ABD hisse senetlerinden, özellikle de ihtiyari ve teknoloji hisselerinden çıkışlar yaşandığını söyledi.

Bununla birlikte, "Muhteşem Yedili" - Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia ve Tesla - en kalabalık ticaret olmaya devam etti.

Avrupa borsaları karışık seyrediyor

 

BofA: Fed'in haziranda faiz indirmesini beklemek makul

 

BofA, S&P 500 hedefini yukarı yönlü revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)