E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Yatırımcılar borsalardan bir süre uzak durmalı"---

"Yatırımcılar borsalardan bir süre uzak durmalı"

Yatırımcılar borsalardan bir süre uzak durmalı
06 Ocak 2023 - 10:30 borsagundem.com

Borsalarda belirsizlik devam ediyor. Uzmanlar, hisse senedi piyasalarının özellikle ısrarcı yatırımcılar için bu periyotta pek güvenli olmadığını düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalarda belirsizliğin ve güvensizliğin hakimiyeti sürüyor. Kabus gibi geçen bir yılın ardından özellikle uzmanlar, olacaklara dair endişeli bir bekleyiş içinde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bazı uzmanların bir süredir uyardığı gibi piyasalar, Fed’in enflasyonu faiz artırımları yoluyla düşürme noktasındaki kararlılığını henüz tam olarak anlamamış olabilir. Hisse senetlerindeki fiyatlamalar da, yatırımcıların riskli varlıklara yatırım yapmayı sürdürdüğünü gösteriyor.

Endeks güvenli değil

Yahoo Finance’ten Jennifer Sor’un haberine göre, Bank of America Hisse Senedi Stratejisti Savita Subramanian da benzer şekilde düşünüyor ve yatırımcıları uyarıyor. Subramanian, S&P 500'e yapışan yatırımcıların güvenli bir konumda olmadığını ve kalabalık işlemlerden çıkıp küçük sermayeli hisse senetleri gibi alanlara girmeleri gerektiğini söylüyor.

Bank of America Baş Hisse Senedi Stratejisti Savita Subramanian'a göre, S&P 500’e kilitlenen yatırımcıların hiç de rahat etmemesi gerekiyor. Borsalarda her an bir toplu satış yaşanabileceğini düşünen Subramanian, “Olası bir satış dalgası daha fazla acıya yol açmadan önce aşırı işlem gören, yüksek hacimli hisse senetlerinden çıkmak gerekiyor” şeklinde görüş bildiriyor.

Subramanian, “Herkes resesyondan bahsediyor; insanlık tarihinin en çok konuşulan durgunluğu bu ve yaklaşıyor. Ancak sorun şu ki, herkes kas hafızasını kullanarak en güvenli alan olarak gördükleri hisse senedi piyasalarına geri dönüyor” diyor. Subramanian, “Sorun şu ki, eğer herkes S&P 500'deyse ve hepsi aynı anda satış yapıyorsa, bu durum, endeksin gerçekten de o kadar güvenli olmadığını gösteriyor” diyor.

Geçen yıl, Fed'in yüksek enflasyonla mücadele etmek amacıyla faiz oranlarını yükseltmesi ve S&P 500'ün yüzde 20 değer kaybetmesiyle hisse senetleri için iç karartıcı bir yıl oldu. Piyasa boğaları, Fed'in bu yıl faiz artırımlarını gevşetebileceği ve hisse senetlerine daha fazla nefes alma alanı verebileceği konusunda iyimser olsa da, Subramanian daha önce olduğu gibi bugün de yatırımcıları değişken bir Ocak ayına karşı uyararak Fed'in kısa ve orta vadede bir politika dğeişikliğine gitmesinin mümkün olmadığını söylüyor.

Küçük ölçekli hisse senetleri ve enerji sektörü

Ancak Subramanian, S&P 500'e sığınmak isteyen yatırımcıları ve teknoloji gibi piyasanın aşırı kalabalık sektörlerinde yoğunlaşan yatırımcıları, volatiliteyi daha da kötüleştirecekleri konusunda uyarıyor. Bunun yerine, Subramanian, S&P 500'e kıyasla nispeten daha az işlem hacmine sahip ve daha güvenli olan enerji sektörünü ve diğer küçük ölçekli hisse senetlerini işaret ediyor. Subramanian, “Bu alanlar, herkesin aynı endekse sıkışma riski olmadan hisse senetlerine yatırım yapabileceğini daha güvenli alanlar” diye ekliyor.

Subramanian, olası bir resesyonun S&P 500'ün yılın ilk yarısında mevcut seviyelerinden yüzde 24 daha düşmesine neden olacağını ve endeksin 2023 yılında genel olarak düz getiriler göreceğini düşünüyor. Diğer Wall Street analistleri de ilk yarıda endekste yüzde 20'lik bir düşüş öngörüyor. Subramanian, beklenen bu düşüşün, henüz değil ama düşüş gerçekleştiğinde, yatırımcılar için büyük bir satın alma fırsatı yaratacağını söylüyor.

Amerikan borsalarında FED rüzgarı

 

Geleceğin bankaları bugünün borsasına yenildi

 

Piyasalarda gözler ABD'nin istihdam verilerinde

 

Enflasyon endişeleri piyasaları etkilemeye devam ediyor

 

Hisse senedi ve tahviller zıt yönde hareket edebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Günahkâr08 Ocak 2023 17:19

    Borsada ralli bekliyorum . Primli değil . Enflasyon ,a göre borsa çıkmadı. Z kuşağı borsayı yeniden öğretiyor. Ytd .

  • Cuma gomen08 Ocak 2023 01:32

    Borsa bu nerden bileceksin dusup cikacagini.bari akil vermeyin.iyi biliyorsu hz ya oara verin.

  • 🇹🇷07 Ocak 2023 16:38

    2 sene önce de aynı şeyleri söylediler alltan alan bekleyen voleyi vurdu. Bunlar perşembe günü sattı yine alttan alanlar bunlar oldu. Resesyonsa tekrar cuma niye aldınız geri işiniz gücünüz panik havası, ky akıllı olsun spek değilse elinizdeki bu devam yatırıma..

  • kurt borsacı06 Ocak 2023 20:24

    kuçuk yatırımcılar akıllı olsun yoksa akıllarını alırım.kuçuk yatırımcının yeri kumarhane ve kumsallardır.hisseyi ya adam gibi alıp beklesinler yada bu sofraya hiç oturmasınlar.dedigimi yapmazlarsa merhametim hiç olmaz harcarım ve tokalarım.heheheeee

  • AHMET ÖZBİLEN06 Ocak 2023 11:26

    BİZİM BORSAYA BİR ŞEY OLMAZ.BAŞIMIZDA BİR DÜNYA LİDERİ RTE VE BAHÇELİ VAR.4 MİLYON YENİ YATIRIMCI VE Z KUŞAĞI VAR SAYILARI HER GÜN ARTMAKTA SONRA YABANCILAR YOKTUR.SABREDEN TEKKEYİ BEKLEYEN ÇORBAYI İÇER BU DÜŞÜŞLERİ ÇOK GÖRDÜK BUNLAR AVLAMA HAREKETLERİ BENCE.

  • Yilmaz keser07 Ocak 2023 10:32

    Hangi ruyada yasiyorsun sen yada ne yiyip iciyorsun

  • Vatandaş07 Ocak 2023 06:56

    AZBİLEN pardon Özbilen bey,nede çok biliyorsun yahu...Allah seni bunun içinmi yarattı be Mubarek...Çan çan çan herşeyi nede çok biliyorsun yada bildiğini sanıyorsun.Oku oku biraz eğitim şart,yalakalıkla olmaz bu işler... 

  • muzaffer06 Ocak 2023 11:13

    Borsada yatırım yapılır, kumar oynanmaz. Kredi kullanarak sürekli al-sat yaparsan büyük balık küçük balığı yutar misali yok olursun. Önce bunu bilecek öyle borsaya girecek ve bunu da uygulayacaksın bence.

  • Hesapsız06 Ocak 2023 10:52

    Küçük yatırımcı borsanın ne olduğunu öğreniyor. Bilgisayar robotlarına ve maymun iştahlı söğüşlemeciler karşısında hiç bir şansı yok!

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ06 Ocak 2023 10:44

    neden bunu daha önce söylemediniz bizlere para kayıp ettirdiniz.

  • Ahmet08 Ocak 2023 08:43

    Daha önce söylenenleri duymamışsınki şimdikini duyasin kuşötmezz 35 semenders s&p ayağıttökezlese BIST 100 1 yıl belini doğrultamaz acemi dolu buralarbirde azbilen varya tambur algıcı....siz anlayın kendisi tahtacı muhtemelen ky kıyımcısı ayıp günah azbilen heyerden cçıkma klavye kabadayısı Allah bunun hesabını birgün sorar arkadaş basiretsiz yorumlarını bir ara ver

  • Semender3506 Ocak 2023 22:21

    Habere yanıltıcı bir başlık atılmış. Söz konusu olan s&p500 Yani BİST 100 değil