E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcı sayısında halka arz etkisi: Yeniden 8 milyonun altında---

Yatırımcı sayısında halka arz etkisi: Yeniden 8 milyonun altında

Yatırımcı sayısında halka arz etkisi: Yeniden 8 milyonun altında
19 Mart 2024 - 12:36 borsagundem.com

Borsa yatırımcısı sayısı üst üste gelen halka arz izinleriyle yeniden 8 milyon sınırını aşmıştı. Halka arzın olmadığı bu haftaya 7.9 milyona düşerek başlandı.

Borsa İstanbul yatırımcı sayısı yine haftayla birlikte yeniden 8 milyonun altına geriledi. Üst üste gelen halka arzların sayesinde yatırımcı sayısı mart başında 8.35 milyona kadar yükselmişti. Dün itibariyle ise 7 milyon 931 bin 792'ye geriledi. Yatırımcı sayısı zirveyi 8 milyon 601 bin 632 ile 13 Aralık 2023'te görmüştü.

Ekonomim'den Sebnem Turhan'ın haberine göre, Borsa İstanbul'da son haftalarda kayıpların arttığı seyir devam ediyor. Ancak halka arzların talep toplamasının bu haftalarda yaşanması yatırımcı sayısının her şeye rağmen artmasını sağladı. Geçen yıl sonunda 7.6 milyona inen ocak ve şubatta halka arz olmaması nedeniyle 7.18 milyona kadar gerileyen yatırımcı sayısı halka arzların başlamasıyla yeniden yükselmeye başladı. 27 Şubat'ta 8 milyon sınırını aşmayı başaran yatırımcı sayısı 8 Mart'ta 3 milyon 346 bin 500 kişiye dayandı. Yine devam eden halka arzlarla 8 milyon sınırının üzerinde kalmayı başaran yatırımcı sayısı yeni halka arz ve talep toplamanın gerçekleşmeyeceği bu haftaya ise 7 milyon 931 bin 792'ye gerileyerek başladı.

Odine’in halka arzına 6 kat talep

 

5.1 milyar dolar değerleme ile halka arz oluyor

 

Borsa güne satıcılı başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)