E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılar borsada satışa devam etti---

Yabancılar borsada satışa devam etti

Yabancılar borsada satışa devam etti
05 Ocak 2023 - 14:34 borsagundem.com

Yabancı yatırımcılar 30 Aralık haftasında 53,6 milyon dolar hisse satışı yaptılar.

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 30 Aralık haftasında 53,6 milyon dolar hisse satışı yaptılar.

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, aynı hafta DİBS (Kesin Alım) alımları 53,3 milyon dolar oldu.

Yurt dışında yerleşiklerin DİBS (Ters Repo) satımları 7,1 milyon dolar, olurken, DİBS (Teminat) ve DİBS (Ödünç) işlemi olmadı. Şirket borçlanma senetleri satımları ise 3,6 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Stoklar

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stokları piyasa değeri 28 milyar 832,0 milyon dolar olarak gerçekleşti.

DİBS (Kesin Alım) stokları 1 milyar 246,7 milyon dolar, DİBS (Ters Repo) stokları 327,1 milyon dolar, DİBS (Teminat) stokları 414,5 milyon dolar oldu.

Şirket borçlanma senedi stokları 86,6 milyon dolar seviyesinde açıklandı.

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Kurumların günlük hisse önerileri (05 Ocak 2023)

 

6 şirket geri alım yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mortun06 Ocak 2023 04:51

    🦾🦾🦾🦾🖕🦾🦾🦾🦾🦾🦾

  • mithat özdemir05 Ocak 2023 22:38

    defalarca söyledim borsaya giren herkesin kazandığı ve her gün kazanmaya devam ettiği süreç çok tehlikeli bir sürecdir.bu durum sürdürülebilinir yanı yoktur.2000 yıllarında aynı süreç yaşandı ve öyle anlar oldu ki küçük yatırımcılar ellerindeki hisse senetlerini satacak imkan dahi bulamadılar.borsa sürekli taban taban açıldı.bu aşamada borsaya girecek küçük yatırımcılar mutlaka profosyonel destek almaları gerekir.aksi durum da çok para kazanmak isterlerken ellerindekinden olabilirler. YTD

  • Küfe05 Ocak 2023 20:03

    Yabancıların sattığı hisseleri de, zar zor karnını doyurmaya çalışan halkımız alıyor maalesef.

  • okiman0705 Ocak 2023 16:34

    komple devre kesti borsa. ülkenin içinden geçiyorlar

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ05 Ocak 2023 16:15

    Bunlar bıyıklı yabancılar olup aslında bizimkiledir.bende olsam satarım arkadaş 150 kata kadar bir hisse senedi yükselirmi.hiç bir sebep yok iken.şimdi hisseleri basma zamanı.bunlar daha iyi günlerimiz.

  • Bir Vatandaş 05 Ocak 2023 14:52

    Satışa kim devam ediyor. Borsayı kim çökertiyor bilmiyorum. Ancak Türkiye Devleti bir şahsa bağlı olmayan tüm paydaşların ortak ve huzur içinde yaşadığı büyük bir Cumhuriyettir. Seçimler ister Haziran'da ister Nisan'da Mayıs'ta olsun bu erken seçim değildir. Bu abartıyı yapan kriz ortamı üreterek hisseleri düşüren kişi ve grupları kınıyorum. Ayrıca ülkenin sınırlarında içinde savaş çığırtkanlığı yapan ülke içinde de destekleyen siyasi oluşumların kapatılmasını garipsemiyorum, demokrasiye aykırı bulmuyorum. Milletin evlatları şehit olurken, toplanan vergilerle siyasi partilere seçim yardımı yapılmasınıda doğru bulmuyorum. Ülkede güçlenen mültecileride doğru bulmuyorum ensar muhacir olduklarınıda düşünmüyorum. Fazla taviz haddi aşanlara sebep olabilir.