E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo: Hisse senedi yatırımcıları 2024’te alışılmışın dışında hareket etmeli---

Wells Fargo: Hisse senedi yatırımcıları 2024’te alışılmışın dışında hareket etmeli

Wells Fargo: Hisse senedi yatırımcıları 2024’te alışılmışın dışında hareket etmeli
29 Kasım 2023 - 15:12 borsagundem.com

Wells Fargo, S&P 500 Endeksi’nin gelecek yılıp 5.000 puanın üzerinde kapatacağı iyimser tahmine katılmıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America’nın gelecek yıl ABD borsalarının 5.000 puanı görerek tüm zamanların rekor seviyesine yükseleceği görüşü ses getirmiş olsa da Wells Fargo stratejistleri bu görüşe katılmıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wells Fargo, hisse senedi yatırımcılarının 2024 yılında piyasalarda alışılmışın dışında bir hareket tarzı benimseme gerektiğini söylüyor.

Vites küçültme zamanı

MarketWatch’tan William Watts’ın haberine göre, Wells Fargo, S&P 500 Endeksi’nin gelecek yılı 4.625 puanda bitireceğini öngörüyor. Bu rakam, endeksin mevcut seviyesinin yüzde 2’den biraz daha yükseğine karşılık geliyor.

Wells Fargo, S&P 500 Endeksi’nin gelecek yılı 5.000 puan veya üzerinde bitirmesi çağrısında bulunan Wall Street'teki yükseliş korosuna katılmıyor ve bunun yerine yatırımcıların yeni yıl başlarken ‘olağandışı hareket etmeye’ hazır olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

Hisse senedi stratejisi başkanı Christopher Harvey ve analist Gary Liebowitz, paylaştıkları notta, bankanın S&P 500 Endeksi’nin 2024 yılını 4.625 puan seviyesinde, yani bugünkü seviyesinden yüzde 1,6 oranında yüksekte bitirmesini beklediğini aktarıyor. İkili, ‘vites küçültme zamanı’nın geldiğini yazıyor ve gergin değerlemelerin yukarı yönlü potansiyeli sınırlaması ve oranlara ilişkin belirsizliğin aşağı yönlü riskleri artırması nedeniyle S&P 500 Endeksi için ‘değişken ve nihayetinde yatay’ bir performans öngörüyor.

Bankanın diğer endişe nedenleri arasında, geçen haftayı Ocak 2020'den bu yana en düşük seviyesinde kapatan ve tarihsel anlamda oldukça düşük seyreden Cboe Volatilite Endeksi, dar kredi spreadleri, 2023'te borsada zaten güçlü olan yükseliş ve yüksek ve değişken sermaye maliyeti yer alıyor. Ekip, “2024'ün bir 'al-tut piyasası’ değil, bir 'trader piyasası’ olacağını düşünüyoruz” diye yazıyor.

Yatırımcılara tavsiyeler

İkili, 2024 yılı hisse senedi piyasaları için şu temaları ve yatırım tavsiyelerini sıralıyor: "Agresif/aykırı ticaret ödüllendirilecek. Düşüşleri satın alın ve ve Fed'in parasal gevşemeye gittiği dönemlerde kar alımı yapın. Piyasa bir satış dalgasına ulaşana kadar yüksek hacimli büyüme hisselerini tercih edin. Orta ve yüksek sermayeli büyüme hisseleri, uzun vadede en iyi risk/ödül oranına sahip olmaya devam ediyor. Küçük ölçekli hisse senetleri, teknik anlamda aşırı satım bölgesinde olsalar da, makro kurulumda yatırım yapmak için yeterli veri sunmuyor. Ekonomiye dair baz senaryo ise ‘halsizlik’ olarak tarif edilebilir. Bu, iyi olmasa da korkunç bir ekonominin de bizi beklemediğine işaret ediyor."

Stratejistler, ‘alışılmışın dışında hareket etme’yi, “2024 yılına riskten kaçınma duruşuyla başlamayı ve VIX'in geri dönüşüne göre yeniden konumlanma” şeklinde tanımlıyor. Ekip, 2024 yılında iyi haberlerin muhtemelen daha uzun süre yüksek faiz oranlarını destekleyen kötü haberler olarak görüleceğinin de altını çiziyor.

S&P 500 Endeksi, Kasım ayında yüzde 8,6 civarında bir artış göstererek Temmuz ayı sonlarında 2023 yılındaki en yüksek seviyesine yaklaşırken yılbaşından bu yana yüzde 18,6'lık bir kazanç elde etti. Dow Jones ise, 2023 yılında şu ana kadar yüzde 6,8'lik bir kazançla bu ay yaklaşık yüzde 7,1 oranında yükselirken, megacap teknoloji hisselerinin hakimiyetinde olan Nasdaq ise yıllık bazda yüzde 46'lık bir artış sergiledi ve Kasım ayında yaklaşık yüzde 11 oranında arttı.

Capital Economics: Yüksek enflasyon 2024’te sona erecek, faiz oranları düşecek

 

Borsa yatırımcılarının 2024’te dikkat etmesi gereken 10 tema

 

Yapay zeka boğaları için yeni hedef 2024

 

Bank of America: 2024 yılında borsalar yatırımcılar için cennet olacak

 

2024 kemer sıkma yılı olacak

 

Borsa rallisi 2024’e sarkacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ29 Kasım 2023 16:42

    Uzmanlar bizim borsaya asla bir şey olmaz diyorlar.Çünkü başımızda bir dünya lideri olan RTE ve BAHÇELİ var diyorlar .Sonra borsaya bir koyup 150 kat kazananlar varmış .Bunları gören 10 000 000 üzerinde yatırımcı borsaya akın akın geliyormuş ve her gün bu sayı artıyor imiş.Bizim gençlerimiz, asgari ücretlilerimiz, Z kuşağı borsada maden arayama gelir iken bizim borsamız yılsonunda çok güzel rakamlardan kapatcağız hatta bazı hisse senetlerinin % 800 olur alın diyen yorumcular var internet kanallarında.

  • Mantık30 Kasım 2023 09:04

    Bu düşünce tarzı hiç mantıklı değil.  Devleti yönetenlerin iyi niyeti ve iradesi her zaman her şeye yeter diye bir şey olamaz.  

  • Ay yildiz29 Kasım 2023 16:15

    Millet satsın hisseleri düşük fiyattan Siyonistler toplasın .şirket yönetimini yavaş yavaş ele geçirsin.. bence yola devam. Yabancılara fırsat vermek yok..