E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te alım fırsatı kalmadı---

Wall Street’te alım fırsatı kalmadı

Wall Street’te alım fırsatı kalmadı
24 Mart 2021 - 10:47 borsagundem.com

ABD’li yatırımcılar ekonomik toparlanmanın tüm fırsatlarını çoktan satın almış olabilir. Ünlü yatırım uzmanı Tony Dwyer Kovid-19 krizinin dibine ulaşmasının yıldönümünde borsalarda cazip bir giriş noktası bulunmadığını belirtti


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Servet danışmanlığı şirketi Canaccord Genuity’nin Baş Borsa Stratejisti Tony Dwyer hisse senetlerindeki kısa süreli toparlanmanın ardından Wall Street’te hisse senetlerine yönelik iştahın azaldığını açıkladı. Ünlü borsa stratejisti CNBC’ye verdiği röportajda Kovid-19 krizinin dip seviyesine ulaşmasının yıldönümüne girilirken Wall Street hisselerinin kimsenin girmek istemeyeceği seviyelerde olduğunu söyledi.

Ünlü borsa uzmanı, “Russell 1000 Endeksi’ndeki yüksek sermayeli büyüme odaklı hisselerin artık aşırı satılmadığı ve döngüsel ya da ekonomik toparlanma temasına uyan hisselerde artık aşırı alım olmadığı bir dönemdeyiz. Yani, şu anda görülmeyen bir aşırılık belirtisi oluşana kadar yakın vadeli bir taktik avantaj göremiyorum” ifadelerine yer verdi.

Yılın büyük bir bölümünde boğa piyasası destekçisi olan baş stratejist S&P 500 hisse gruplarını güçlü bir ekonomik toparlanma üzerinden değerlendiriyordu. Ancak borsagundem.com’un ulaştığı bilgilere göre Dwyer bu bölgelerin şu anda yeni borsa girişleri için iyi bir giriş noktası sağlamadığını belirtiyor. Dwyer ekonomik toparlanma temasına bağlı hisse senetlerine yönelik aşırı alımın gerçekleştiği konusunda uyardı.

Dwyer, ABD’de ekonomik büyümeyle ilgili riskler nedeniyle getirilerin yakın vadeli sorunlarla karşı karşıya olduğuna inanıyor. Borsa uzmanı "Finansalları düşürmemize neden olan şey bu oldu. Aslında uzun vadeli tahvil faizi oranları düştü çünkü piyasalar küresel toparlanmanın o kadar hızlı olmayabileceğini düşünmeye başladı. Asıl isk şu anda bizim görüşümüze göre daha yüksek faiz oranları ve ekonomik ivme değil. Bu bizim istediğimiz bir şey" diyor.

Dwyer şu anda duraksıyor olabilir. Ancak ünlü borsa uzmanı 2020’de piyasanın dip seviyesinden bir gün sonra, büyük mali ve parasal destek beklentileri üzerinde önemli bir toparlanma rallisi öngörmüştü. Borsalarsa tüm zamanların en yüksek seviyesine yıl sonundan önce ulaşmıştı.

Borsa uzmanı borsagundem.com’un ulaştığı bilgilere göre 24 Mart 2020’de müşterilerine yazdığı yazısında, “S&P 500 halihazırda bir aydan kısa bir sürede %34 düştü ve bu da 14 haftalık göreceli güç endeksi temel alındığında panik aşamasının neredeyse sona erdiğini gösteriyor. Bu tür olağanüstü aşırı satım okumaları, bir krizin 'panik aşamasının' büyük ölçüde geride kalındığını öne sürüyor” ifadelerini kullanmıştı.

Salı günü S&P 500 Endeksi 3.910,52 puanda Mart 2020 dibinin %79 yukarısında kapandı. Bununla birlikte teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi 13.227,70 puanla kapanış yaparak aynı süreçte %93’lük bir yükseliş yakaladı.

Dwyer konuyla ilgili yorumlarında, “Ekonomik toparlanma temasını hala seviyoruz. Tarihi seviyelerde aşırı likiditeye sahibiz. Paraya ihtiyacınız olduğunda erişiminiz sınırlıysa durgunluğa ve süreklik gösteren ayı piyasalarına girersiniz. Bugün bunun tam tersi gerçekleşiyor. Borsada hiçbir zaman bu kadar yüksek miktarda küresel likidite görmemiştik" sözlerini kaydetti.

Küresel piyasalar, imalat sanayi verilerine odaklandı

 

Bitcoin'de düşüş sürecek mi? Son durum...

 

Dolarda yükseliş eğilimi sürecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 😂24 Mart 2021 17:23

    Sonunda birisi doğrusunu dedi alım fırsatı falan yok alayı hikaye ne alacaksın gitmemiş bankadan başka ? Diyeyim hiç bir şey alda gör ele nasıl alınır zaten 3-4 gündür alan alana orasıda ayrı konu 😂😂

  • Taki24 Mart 2021 13:27

    Vizyon mu kaldı, doğalgaz bulundu togg üretildi uzaya da çıktık. Bu iş oldu valla... yemiyoruz

  • Taki24 Mart 2021 21:06

    Unutmuşum ,altın ve dövizinizi bozdurdun son hamle oldu. Artık 2053 e umutla bakabiliriz olmadı 2073 o da olmadı 2093. Hiç ölmeyecek gibi maaşallah...

  • Ali24 Mart 2021 13:20

    Esnafa dükkan açtırmazken kalabalık mitingler oy kaybettirici olabilir.