E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'i sarsan intihar---

Wall Street'i sarsan intihar

Wall Street'i sarsan intihar
05 Eylül 2022 - 10:14 borsagundem.com

ABD borsalarında hisselerindeki aşırı fiyat hareketliliğiyle bilinen Bed Bath & Beyond’un CFO’su intihar etti. CFO’nun intiharı, iflasa giden şirketin 150 mağazasını kapattığı açıklamasından 2 gün sonra geldi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Spekülatif hisse senedi hareketleriyle bilinen perakende şirketi Bed Bath & Beyond’dan Pazar günü yapılan açıklamada göre şirketin CFO’su Gustavo Arnal’ın ölümünü doğruladı.

New York Şehri’nden yapılan açıklamada ise Cuma günü Manhattan’da ünlü bir gökdelenden kendini boşluğa bırakan Arnal’ın intihar ettiğini açıkladı. CNBC’nin haberine göre Arnal geride hiçbir not bırakmadı ve o sırada evde olan karısına hiçbir şey söylemedi.

Şirket yaptığı açıklamada, "Tüm Bed Bath & Beyond organizasyonu bu şok edici kayıptan derin üzüntü duyuyor" dedi.

Polis, 52 yaşındaki Arnal’ın, cuma öğleden sonra Manhattan şehir merkezindeki bir binadan düştü. "Jenga Kulesi" veya "Jenga Binası" olarak bilinen ikonik gökdelen, 50'den fazla benzersiz şekilde istiflenmiş dikdörtgenlerden oluşuyor. New York Şehri yetkili makamları Arnal’ın olay yerinde öldüğünü teyit etti.

Arnal, 2020 yılında, korona virüs pandemisinin başlamasından hemen sonra, Londra merkezli kozmetik şirketi Avon'dan ayrılarak Bed Bath'a katıldı. Şirket raporlarına göre Arnal geçen ay hisse başına 20 dolar ile 29,95 dolar arasında değişen fiyatlarla 55.000'den fazla ve toplam değeri 1,23 milyon Dolar olan hisse satışı gerçekleştirdi. Bu satışlar, Nisan ayında imzaladığı bir ticaret planının parçası olarak yapıldı. Raporlara göre, bu son satışlardan sonra Arnal’ın hala 255.396 hisseye sahip olduğu belirtildi.

Bed Bath & Beyond’da büyük kriz

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre elektrik süpürgesi, havlu ve mutfak aletleri gibi ürünlerin satışını yapan New Jersey merkezli Bed Bath & Beyond’un hisseleri 29 Haziran tarihindeki iç karartan bilanço raporunun ardından geçen ay beş kat arttı. Şirket ikinci çeyrek bilançosunda 2021’in aynı dönemine göre satışlarını yüzde 25 düştüğü görülüyor. Net zararsa 51 milyon dolardan 358 milyon dolara ulaşmış durumda. Şirketin nakit pozisyonununsa yıl başındaki 1 milyar dolardan 107 milyon dolara düştüğü görülüyor.

Bed Bath'ın hisseleri yıl başından bu yana %43 düştü ve tüm zamanların en yüksek seviyesine göre yaklaşık %90 değer kaybetti.

Arnal, şirketin "üretkenliği düşük" olan 150 mağazasını kapatma planlarını açıklamasından iki gün sonra intihar etti. New Jersey merkezli perakendeci ayrıca, personelinin %20'sinin işine son vereceğini ve biri kredi olmak üzere 500 milyon dolardan fazla yeni finansman sağladığını açıkladı.

Şirketin karşı karşıya olduğu sorunlarsa henüz bitmiş değil. Çarşamba günü açıklanan raporda satışların yavaşlamaya devam ettiği belirtildi. Aynı mağaza satışları 27 Ağustos itibariyle üç ayda %26 düşüş gösterdi. Söz konusu oran önceki çeyrekten daha sert bir düşüşü işaret ediyor.

Bazı analistler, Çarşamba günü açıklanan geri dönüş planının şirketin likidite pozisyonunu iyileştireceğini ancak Bed Bath'ın işini kurtarmak için yeterli olmayacağını söylüyor. Raymond James, Perşembe günü hisse senedinin notunu düşürdü ve maliyet kesintilerinin ve yeni finansmanın sadece zaman kazandırdığını söyledi.

Bed Bath hisse senetleri aynı zamanda perakende yatırımcılar tarafından sosyal medyada yayılan spekülatif hisse senetlerinden birisi. Ağustos ayında, Bed Bath hisseleri %20'den fazla fiyat hareketinin oluştuğu birden fazla seans geçirdi.

Ağustos ayının ortalarında, büyük bir Bed Bath hissedarı olan aktivist yatırımcı Ryan Cohen, hisse senedi pozisyonundan ayrıldı. Cohen’in girişim sermayesi fonu Bed Bath hisselerini 18,68 ile 29,22 dolar aralığında sattı. Satış sonrasında şirketin hisseleri %40 düştü.

Bed Bath ayrıca, yakın zamanda Columbia Bölgesi'nde açılan ve değerini ve kârlılığını yanlış bildirmekle suçlandığı birimiyle ilgili bir davayla da karşı karşıya. Davada Arnal gibi Cohen’in de ismi geçiyor. Şirketse davayla ilgili yorum yapmamayı tercih ediyor. 31 Ağustos'taki bir SEC raporunda şirket, "şikayeti değerlendirdiğini" ancak mevcut bilgilere dayanarak, iddiaların "haksız" olduğuna inandığını belirtti.

20 yaşında borsadan 110 milyon dolar kazandı

 

Portföylerde spekülatif hisselere yer var mı?

 

Spekülatif hisselerde açığa satış baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)