E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa20 yaşında borsadan 110 milyon dolar kazandı---

20 yaşında borsadan 110 milyon dolar kazandı

20 yaşında borsadan 110 milyon dolar kazandı
19 Ağustos 2022 - 13:47 borsagundem.com

Spekülatif hisse senedi Bed Bath & Beyond’un olağanüstü yükselişini fırsat bilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Jake Freeman bir ayda 110 milyon dolarlık kâr elde etti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Jake Freeman ABD borsalarında Bed Bath & Beyond hissesine yaptığı yatırım sonucu 110 milyon dolar kazandı. Perakende yatırımcının seçtiği hisse geçtiğimiz yıl spekülatif hisseler rallisi sırasında da gündeme gelmişti.

Financial Times’ın haberine göre, Freeman Güney Kaliforniya Üniversitesi’ne matematik ve iktisat alanında eğitim görüyor. Genç yatırımcı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) verilerine göre, Temmuz ayında 5 milyon adet Bed Bath & Beyond hissesini satın aldı. Freeman’ın hisse senedini satın aldığı dönemde şirketin bilançosu hayal kırıklığı yaratmıştı ve CEO’nun görevden alınmasının ardından hisse adeta çökmüştü.

5,50 dolardan alım yapan Freeman’ın Bed Bath & Beyond hisseleri Salı günü hisse başına 27 dolara kadar yükseldi. Hisse senedi yükselirken, Freeman TD Ameritrade ve Interactive Brokers hesaplarından 130 milyon dolardan fazla hisse senedi sattı.

Freeman satış zamanlamasını da iyi yakaladı. Bed Bath & Beyond hisseleri, ünlü spekülatif hisse senedi yatırımcısı Ryan Cohen'in Çarşamba akşamı şirketteki neredeyse yüzde 12'lik hissesinin tamamını satmayı planladığını açıklamasının ardından Perşembe günü yüzde 20'den fazla düştü.

Genç yatırımcı konuyla ilgili açıklamasında, “Kesinlikle bu denli yukarı yönlü bir ralli beklemiyordum. Bunun altı aydan fazla sürecek bir yatırım olacağını sanıyordum. Bu kadar hızlı yükseldiği için gerçekten şok oldum" dedi.

Hisselerinin sattıktan sonra New York’teki ailesinin yanında akşam yemeğine gittiğini söyleyen Freeman Çarşamba günü kampüse dönmek için Los Angeles’a uçtuğunu söyledi.

Çocukluğundan itibaren borsada

Freeman'ın ilk hisse alımı, çoğunlukla arkadaşlarından ve ailesinden topladığını söylediği yaklaşık 25 milyon dolara mal oldu. Genç yatırımcı eski bir ilaç şirketi yöneticisi olan amcası Dr. Scott Freeman ile uzun bir süre yatırım yaptığını belirtiyor. Freeman ayrıca New Jersey'deki bir hedge fonu olan Volaris Capital'de yıllarca staj yaptığını söyledi. 17. doğum gününden hemen önce, Freeman ve eski bir Credit Suisse yöneticisi olan patronu Vivek Kapoor, "Temerrüt Takası ile Bir Tahvili Riskten Korunmanın İndirgenemez Riskleri" başlıklı bir makale yayınladı.

Raporlara göre Freeman, Bed Bath & Beyond'taki yüzde 6'dan fazla pozisyonunu, Wyoming'deki Sheridan'ın kasabasında kayıtlı bir fon olan Freeman Capital Management aracılığıyla topladı.

Temmuz ayında pozisyonunu açıkladıktan sonra Freeman, firmanın yönetim kuruluna sert bir mesaj gönderdi. Şirketin, "hayatta kalması için varoluşsal bir krizle karşı karşıya olduğunu" söyleyen genç yatırımcı "Nakit arcama oranını düşürülmesi, sermaye yapısını büyük ölçüde iyileştirilmesi ve nakdin artırılması" gerektiğini de sözlerine ekledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre elektrik süpürgesi, havlu ve mutfak aletleri gibi ürünlerin satışını yapan New Jersey merkezli Bed Bath & Beyond’un hisseleri 29 Haziran tarihindeki iç karartan bilanço raporunun ardından geçen ay beş kat arttı. Şirket ikinci çeyrek bilançosunda 2021’in aynı dönemine göre satışlarını yüzde 25 düştüğü görülüyor. Net zararsa 51 milyon dolardan 358 milyon dolara ulaşmış. Şirketin nakit pozisyonununsa yıl başındaki 1 milyar dolardan 107 milyon dolara düştüğü görülüyor.

Bed Bath & Beyond 2021 yılında popüler hale gelen spekülatif hisselerden birisi. Buna karşın söz konusu şirketin hisseleri Gamestop ve AMC hisseleri kadar ilgi görmemişti.

Meme koinlere yatırım yapmak için doğru zaman olabilir

 

Popüler borsa göstergesi yatırımcıları yanıltıyor

 

Küresel piyasalarda risk iştahı kısıtlı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÖMER 21 Ağustos 2022 09:58

    aileden zengin iş te yoksa 25 milyon dolar sermaye nerden olucak

  • Cedric20 Ağustos 2022 15:12

    Bu şirket hala var mı ?

  • baran20 Ağustos 2022 11:19

    Paradan para kazanan değil ilim araştırma yapan gençler makbuldür.  Maniplasyon yapıp yalan dolanla paralar kapan itler değil.

  • Emre19 Ağustos 2022 16:46

    Keşke bizde de kaliteli muhalefet olsaydı da borsa da insanların rezilliklerini görmek zorunda kalmasak. Sırf çıkarları için insanlara kaybettirip sonra kullanıyorlar istedikleri gibi. Düzeni kurmuşlar. Kazanınca 'kerizlerin parasını yiyorum, kaybedince 'garibanin 3kuruşuna göz diktiler diye ağlamalar. Artık sıkıldım bunları görmekten. Borsaya girişte bir kaç aşamalı sınav olmalı. Hisse uçuyor hemen atla sazan gibi sonra çakılınca ağla bu düzen yıkılmalı. Birde şu kısmı var. Normal zamanda biri borsa günah derse dini alet etmeyin diye saldırıyorlar. Ama ne hikmetse gözlerini karartıp hissede kaybedince birden din akıllarına geliyo ve durmadan dua, beddua ediyorlar. Sizin allahınız var mı be diyorlar. Ulan borsa burası. Sen ne kadar müslümansan tepki verdiklerinde o kadar müslüman. Zaten dini doğru yaşayan borsa bulaşmaz. Başkasının parasını almak üzerine kurulmuş bir sistem.

  • baran19 Ağustos 2022 15:37

    Haberin başlığı bile saçma sapan ve art niyetli!  25 Milyon dolar  oradan buradan toplamış ta elde varmışta sonrasında 110 milyon dolar olmuş ta.  Pamuk Prenses ve 7 cüceler daha gerçekçi!  Her daim maksatlı ve bilinç altı kurgulama yapan haberler.  Bir defa şirketin içini dışını bilmesine imkan yok. Şirket yöneticileri ile ortak bu haltları yediğine hiç kuşkum yok.  2008 de kendini dev sanan kaç şirket battı kaç trilyon dolar battı kaç küçük yatırımcı battı.  Hepsi sanki sır olup uçtu!  Ne hatırlatan var ne de hatırlayan!  

  • kılıç19 Ağustos 2022 15:24

    gelsin isfin alsın 30 liradan satar

  • MUSTAFA19 Ağustos 2022 14:44

    ÖĞRENCİNİN ZATEN 25 MİLYON doları varmış 

  • han19 Ağustos 2022 14:22

    başlıga bak habere bak. lise ögrencici öylemi. 25 milyon dolarcık hısse alacak kadar masum lise ögrencisi

  • halit ozbasli19 Ağustos 2022 14:08

    şimdi geri kalan ömrü boyuncada o 110 milyonu 11 milyar dolar yapacam diye uğraşır. Borsa kumarına alışan kolay kolay başka iş yapamaz.