E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street korona virüsün ilerisine bakıyor---

Wall Street korona virüsün ilerisine bakıyor

Wall Street korona virüsün ilerisine bakıyor
13 Kasım 2020 - 17:41 borsagundem.com

Ofise dönüş, kalabalık uçuşlar ve dolu gece kulüpleri henüz uzakta. Ancak Wall Street şimdiden pandemi sonrasını düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street yatırımcılara, “pandemi sonrasını düşünme zamanı” mesajı veriyor. Pfizer ve BioNTech aşı adaylarının %90’ın üzerinde etkinliğe sahip olduğunu açıklamasının ardından birçok riskli varlık Pazartesi günü ani bir yükseliş gösterdi. Bu durum, aşının 2021’de normal hayata dönüşü mümkün kılacağına dair umutları yeşerterek ekonomik aktivitede devasa bir canlanma sağladı.

LPL Financial’ın Baş Piyasa Stratejisti Ryan Detrick, “Pfizer aşısının güçlü sonuçları beklenenin de üzerindeydi ve beklediğimizden daha hızlı açılacağımız anlamına geliyor” dedi.

Bu iyimserlik, portföy yöneticilerini, portföylerinde büyük değişiklikler yapmaya yönlendiriyor. Yatırım uzmanları, karantina döneminde yüksek performans gösteren Zoom ya da Netflix gibi şirketlerin hisselerinin, gözden düşeceğini, havayolu, otel ve araç paylaşımı şirketlerinin hisselerinin daha mantıklı seçenekler olacağını söyleyerek uyarıda bulunuyor.

UBS Global Wealth Management’ın Baş Yatırım Uzmanı Mark Haefele, Salı günü müşterilerine yaptığı açıklamada, “yatırımcıların bir sonraki adım için seçimlerini yapması gerekiyor ve 2020 yılında piyasaların geride kalan döngüsel kısımlarına yönelmelerini tavsiye ediyoruz” dedi. Haefele’ye göre yatırımcılar, büyük teknoloji şirketlerinden ve “evde kal” döneminin yükselen hisselerinden uzak durmalı.

Haefele, ileriye bakan tek kişi değil. Bleakley Advisory Group’un Baş Yatırım Uzmanı Peter Boockvar, “piyasaların korona virüs nedeniyle en çok hasarı alan kısımlarına odaklanarak, muhteşem bir yıl geçiren evde kal hisselerinden uzaklaşmalıyız” dedi. Boockvar açıklamasının sonunda, “korona virüs sonsuza kadar sürmeyecek” ifadesini kullandı.

Cnn’in haberine göre, bu haftanın ilk günlerinde yatırımcıların da hamleleri, uzmanların görüşlerini doğruladı. 

Havayolu şirketlerinin hisseleri yükseliş gösterdi. Delta %17’lik bir ralli yaşarken, American Airlines %15 artış kaydetti. Disney’in hisseleri %12 artarken, AMC Entertainment hisseleri %51 yükseliş gösterdi. New York’ta ofis binalarına yatırım yapan SL Green Realty hisseleri %37 arttı. Bununla birlikte Netflix neredeyse %9 değer kaybederken, Zoom %17 düşüş gösterdi. Amazon’un hisseleri %5 değer kaybetti.

Elbette pandemi nedeniyle kayıplarla geçen ayları geride bırakmak kolay olmayacak. Örneğin AMC’nin hisseleri bu yıl %48 düşüş yaşadı. Aynı zamanda aşının zamanlamasıyla ilgili cevaplanmamış birçok soru var. Herkes Pfizer’dan güvenlik konusunda bilgi bekliyor ve şirketten, aşının korona virüse karşı koruyuculuğunun ne kadar süreceğinin bilinmediği yönünde bir açıklama yapıldı. Şu an testlerinin son safhalarında olan çeşitli aşıların güvenirliliği ve etkinliği kanıtlansa bile, milyarlarca doz aşının üretimi ve dağıtımı oldukça zor olacak.

Buna ek olarak, gelecek birkaç ay, korona virüs vakaları dünya çapında artış göstermeye devam ederken, zorlu geçecek. Bazı şirketler söz konusu olduğunda aşının getireceği faydalar için çok geç olabilir. Salı günü, düşük bütçeli hava yolu şirketi Norwegian Air, nakdinin tükendiğini söyledi. Ancak yatırımcılar her zaman ileriye bakmalarıyla bilinir. Pfizer’den gelen haberlerin ardından piyasalardaki hareketlilik, yatırımcıların bu haberden memnun olduğunu gösterdi. Bu 2020 yılının öne çıkan, popüler evde kal hisselerinin büyüsünün sonu olabilir.

Euro Bölgesi'nde rekor büyüme

 

Milyarder yatırımcıdan teknoloji hisseleri uyarısı

 

Aşı haberi tercih edilmeyen hisselere dönüşü başlattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Naim13 Kasım 2020 18:55

    Biz asgari ücreti 3 bin lira yapacaklar mı ona bakıyoruz. Açlık seviyesinin altında çalışıyoruz. Yeter artık halka yazık.