E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street, Fed beklentilerini güncelledi---

Wall Street, Fed beklentilerini güncelledi

Wall Street, Fed beklentilerini güncelledi
14 Aralık 2023 - 10:31 borsagundem.com

Wall Street, Fed'den ilk faiz indirimine ilişkin beklentilerini güncelledi. JPMorgan, temmuz ayındaki önceki tahminlerine kıyasla ilk indirimi haziran ayında olacağını öngördü

Wall Street aracı kurumları Fed'den ilk faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin beklentilerini güncellediler. Goldman Sachs gevşeme döngüsünün Mart ayında başlayacağı öngördü.

Daha önce Fed'den 2024 yılında sadece 2 faiz ihdirimi bekleyen Goldman Sachs, şimdi mart, mayıs ve haziran aylarında art arda üç kez 25 baz puanlık faiz indirimi ve ardından her çeyrekte bir faiz indirimi bekliyor

JPMorgan, temmuz ayındaki önceki tahminlerine kıyasla ilk indirimi haziran ayında olacağını öngörürken ve gösterge faiz oranının 2024 yılı sonuna kadar 125 baz puan düşeceğini tahmin etti.

Barclays ayrıca haziran ayında gevşemenin başlayacağını ve gelecek yıl her toplantıda iki kesintinin daha olacağını öngördü. Daha önce, Aralık 2024'te yalnızca bir kesinti olacağını tahmin ediyordu.

Barclays, aylık enflasyon verilerinin tahminlerinden daha yumuşak gelmeye devam etmesi halinde kesintilerin Haziran tahmininden daha erken başlayabileceğine inanıyor. Ancak enflasyonun yeniden yükselebileceğinden endişe duyulduğu belirtiliyor .

Varlık yöneticisi BlackRock'un yatırım kolu, Fed'in faiz indirimlerinin "ilkbaharın sonundan yaza doğru " gerçekleşeceğini öngörüyor.

Fed faiz oranı, Mart 2022'de başlayan 525 baz puanlık artışın ardından şu anda %5,25-%5,5 aralığında bulunuyor.

Fed yılın son faiz kararını açıkladı

 

Kritik FED toplantısı öncesinde bilinmesi gereken her şey

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)