E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street FED açıklamaları öncesi karışık seyirle açıldı---

Wall Street FED açıklamaları öncesi karışık seyirle açıldı

Wall Street FED açıklamaları öncesi karışık seyirle açıldı
16 Haziran 2021 - 16:56 borsagundem.com

ABD borsaları FED toplantısının ana gündem olduğu Çarşamba gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar FED’in enflasyona ve piyasa desteklerine ilişkin yorumlarını büyük bir merakla takip ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsaları ABD Merkez Bankası (FED) açıklamaları öncesinde güne karışık seyirle açıldı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,14 düşüşle 34.251,13 puanda, S&P 500 Endeksi %0,03 azalışla 4.245,16 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,27 yükselişle 14.111,31 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0101 azalışla %1,488 seviyesinde değerleniyor.

Dev teknoloji hisseleri Tesla ve Nvidia güne sınırlı bir düşüşle başlarken ekonominin yeniden açılmasından yararlanan kurvaziyer gemi şirketleri Royal Carabbean ve Carnival %1’lik yükseliş yakaladı.

ABD borsalarında gündemi iki gün süren FED’in Açık Piyasa Komitesi Toplantısı sonrası FED Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar belirleyecek. Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, FED’in önemli bir politika değişikliğine gitmesi beklenmese de Powell’ın enflasyona ilişkin açıklamaları ve tahvil alımlarını ne zaman durduracağına ilişkin vereceği olası sinyaller yatırımcıların radarında olacak. Enflasyondaki ani artışın geçici olduğunu belirten FED yetkilileri 2023’e kadar herhangi bir faiz artışı yapılıp yapılmayacağı konusunda uzlaşmaya varamamıştı.

ABD saatiyle 2’de yayınlanacak fed açıklamasının ardından FED Başkanı Jerome Powell yarım saat sonra kameraların karşısına geçecek.

BlackRock’ın Küresel Tahvil Birimi Başkanı Rick Rieder Çarşamba günü CNBC'de yaptığı açıklamada, "Hala hisse senetlerinin daha da fazla yükseleceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. Rieder, FED açıklamalarına ilişkin “Eğer farklı bir şey duymazsak, sistemin yaratacağı kaldıraç veya balon piyasası gibi riskler hakkında biraz endişelenebilirim” dedi.

Borsalar FED toplantısından ne bekliyor?

 

Konut fiyatlarındaki artış rekor tazeledi

 

Biden-Putin zirvesi Cenevre'de başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)