E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street borsaları rekora mı gidiyor?---

Wall Street borsaları rekora mı gidiyor?

Wall Street borsaları rekora mı gidiyor?
02 Ağustos 2023 - 11:41 borsagundem.com

Varlık yöneticisi Oppenheimer ABD borsalarında S&P 500 Endeksi için beklentilerini rekor seviyeye çıkardı. Firmanın baş stratejisti John Stoltzfus piyasaların tüm engellere rağmen ralliye devam etmek istediğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarındaki yükseliş 2023 yılı boyunca devam edebilir. Varlık yönetimi firması Oppenheimer salı günü S&P 500 Endeksi için fiyat hedefini 4.400 puandan 4.900 puana taşıdığını açıkladı. Varlık yönetimi firması ABD ekonomisine ilişkin son verilerdeki güce dikkat çekti. Endeks tarihi boyunca hiçbir takvim yılını 4.766 puanın üzerinde kapatmamıştı. Diğer bir deyişle S&P 500 Endeksi Oppenheimer’ın öngörüsüne göre yeni yıla rekorla başlayacak.

YahooFinance’in haberine göre Oppenheimer’ın Baş Yatırım Sorumlusu John Stoltzfus, “Fiyat hedefimiz ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyon oranını %2 hedefine doğru yavaşlatmak için gösterge faiz oranlarını daha da fazla yükseltme konusundaki yüksek hassasiyetiyle birlikte ABD ekonomisinin sergilediği direncin devam edeceğini varsaymaktadır” ifadelerine yer verdi.

Geçen ay ABD ekonomisine ilişkin veriler 2023’ün ilk yarısına dair piyasa çevrelerindeki birçok kişinin beklediğinden çok daha iyimser bir tablo ortaya koydu. Enflasyon yavaşlarken Amerikalılar sağlıklı bir hızda istihdam edilmeye devam edildi ve tüketici harcamaları da dayanıklı kaldı.

İyimser ekonomik veriler FED’in 2023 için artık bir resesyon öngörmemesine ve faiz artışı döngüsünde ‘yumuşak iniş’ senaryosunun başarıyla tamamlanmasına dair iyimserliği artırdı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu senaryo enflasyonun stabil bir seviyeye çekilirken Amerikan ekonomisinin de resesyona girmemesini ifade ediyor. Stoltzfus mevcut ekonomik görünümün FED’i “Mart 2022’den bu yana en fazla” faiz artışlarında bir duraklamaya veya bir sona yaklaştırdığını öngörüyor.

Güçlü ekonomik veriler yatırımcıları FED’in rotası konusunda daha özgüvenli hale getirdi ve hisse senetlerindeki yükselişe destek sağladı. Borsalardaki yükselişten faydalanan sektörler de bu iyimserlik ortamıyla birlikte değişim gösterdi.

2023’ün başında piyasaların liderliğini alan teknoloji ve iletişim hizmetleri sektörü, diğer bir deyişle dev teknoloji hisseleriydi. Haziran ve temmuz aylarında ise endeksteki 11 sektörde de yükseliş görüldü. Ham madde ve sanayi sektörlerindeki yükselişler bu yıl %14’ü geçti. Stoltzfus bu yıl borsalarda görülen rallinin 2024 yılına da sarkabileceğini söyledi.

Baş stratejist, “Bizim görüşümüze göre sektör performansları resesyon endişelerine, enflasyona, agresif para politikalarına ve bu yılın başlarında yerel bankalarda görülen problemlere rağmen piyasaların devam etmek istediğini gösteriyor” dedi.

 

Wall Street rallisinde dengeler değişiyor

 

Fitch, ABD'nin kredi notunu düşürdü! Peki etkisi ne olur?

 

Wall Street borsaları kritik eşikte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)