E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUysal: Para politikasındaki temkinli duruş sürdürülmeli---

Uysal: Para politikasındaki temkinli duruş sürdürülmeli

Uysal: Para politikasındaki temkinli duruş sürdürülmeli
09 Ekim 2019 - 15:07 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Uysal "Enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerekmektedir" dedi.

TCMB BaşkanI Murat Uysal TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunu bilgilendirmek amacıyla bir sunum gerçekleştirdi.

Başkan Uysal sunumunda, "Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanma eğiliminin devam ettiğini göstermektedir." dedi.

Uysal, üyüme kompozisyonunun dış dengeyi olumlu etkilediğini belirterek, "Cari işlemler dengesindeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir." diye konuştu.

Enflasyon görünümündeki iyileşmenin devam ettiğini ve Türk lirasındaki istikrarlı seyrin yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin ve ılımlı iç talep koşullarının çekirdek enflasyon göstergelerindeki düşüşte belirleyici olduğunu söyleyen Murat Uysal şunları söyledi:

Merkez Bankası, Eylül ayı PPK toplantısında enflasyon görünümünü etkileyen tüm unsurları dikkate alarak,politika faizinin 325 baz puan indirilmesine karar vermiştir.

Enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerekmektedir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hııı09 Ekim 2019 15:38

    Ne diyorsun sen yaaaa...Ne demek temkinli duruş yaaaa...Sen faizi düşürmene bak (koşullar uymasa bile) onun için oradasın, sonrasında her şey hallolur....

  • COKOMELLİ09 Ekim 2019 15:23

    siz nerde yaşıyorsunuz enflasyon ne durumda markete gitmediğiniz için sizi etkilemiyordur. Ozaman zamlar neyin nimeti ?