E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'nin ilk yeşil eurobond ihracı ocakta yapılacak---

Türkiye'nin ilk yeşil eurobond ihracı ocakta yapılacak

Türkiye'nin ilk yeşil eurobond ihracı ocakta yapılacak
23 Aralık 2022 - 11:18 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, Türkiye'nin yeşil eurobond enstrümanında ilk ihracı Ocak ayında yapacağını belirtti.

Türkiye uzun zamandır gündemde olan yeşil borçlanma konusunda ilk adıma hazırlanıyor.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin (TKYD) toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, Türkiye'nin ilk yeşil eurobond ihracının Ocak ayında yapılacağını söyledi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kasım 2021'de uluslararası “Çevresel, Sosyal ve Yönetişim” tahvil piyasasında borçlanma işlemleri gerçekleştirilmesi amacıyla bir “Sürdürülebilir Finansman Çerçeve Dokümanı” hazırlanması ve yayımlanması sürecinin yürütülmesini teminen ING ve Standard Chartered Bank'ın yetkilendirildiğini bu dokümanın hazırlıklarının tamamlandığını açıklamıştı.

Söz konusu çerçeve dokümanın, uluslararası sermaye piyasalarında Bakanlıkça gerçekleştirilebilecek yeşil, sosyal veya sürdürülebilir tahvil veya kira sertifikası türünden borçlanma işlemlerinde kullanılmasının amaçlandığı ifade edilmişti.

Zaman konuşmasında sermaye piyasası ile ilgili çalışmalarının olduğunu, TBMM gündemindeki yoğunluktan dolayı bu çalışmaların henüz tamamlanamadığını, Ocak ayında sermaye piyasalarını güçlendirecek adımları meclise taşıyacaklarını söyledi.

Finansal Hizmetler Güven Endeksi yükseldi

 

Hareketli sektörlere ilgi sürüyor

 

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları (23/12/2022)

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (23/12/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)