E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTSPB Genel Kurulu’nda piyasalara önemli mesajlar---

TSPB Genel Kurulu’nda piyasalara önemli mesajlar

TSPB Genel Kurulu’nda piyasalara önemli mesajlar
14 Mayıs 2019 - 16:53 borsagundem.com

Sermaye Piyasalarına yön veren isimler, TSBP 19. Genel Kurulu’nda bir araya geldi. Açılış konuşmalarında piyasaların derinleştirilmesinden hedeflere önemli mesajlar verildi.

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı 200’e yakın sektör temsilcisinin katılımıyla düzenlendi. Birlik merkezindeki toplantının açılış konuşmalarını Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Borsa İstanbul A.Ş. Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Çetinkaya ve TSPB Başkanı Erhan Topaç yaptı. Toplantı kapsamında 2018 yılı faaliyetleri değerlendirildi.

ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU: HEDEFLERE ULAŞABİLMEK İÇİN KAFA YORMALIYIZ

Sermaye piyasalarının tüm dünyada işlemeye devam etmekte, küresel ve yerli ölçekte fırsatlar sunmakta ve gelişimini sürdürmekte olduğunu belirten Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Sermaye piyasalarının geneli konusunda hedeflerimize ulaşabilmek için ülkemizdeki mevcut tasarrufları nasıl sermaye piyasalarına çekebiliriz ve mevcut tasarruf seviyesini nasıl artırabiliriz sorularına kafa yormalıyız. Ancak tasarrufları sermaye piyasalarına çekebilmemiz için, yatırımcılara uzun vadeli bir yatırım projeksiyonu sunulabilmesi ve uzun vadeli planlar yapabilmelerine yardımcı olunması gerekmektedir. Bu konuda birlik üyelerine önemli bir görev düşmektedir. Tasarruf sahipleriyle yakın temas halinde olan birlik üyelerinin nitelikli personelinin, yatırım kültürünün geliştirilmesi ve sermaye piyasalarına olan güvenin güçlendirilmesi için bu konuya özel önem vermeleri gerekmektedir.” dedi.

PROF. DR. ERİŞAH ARICAN: STRATEJİK ÖNCELİK PLANI YAPILDI

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, sermaye piyasalarının derinleşmesi ve çeşitlendirilmesi için “2019- 2021 Stratejik Öncelik Planı”  hazırladıklarını anlattı.

MURAT ÇETİNKAYA: TAHVİL PİYASASINDA DERİNLİK OLMALI

Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya da konuşmasında, “30-35 sene içinde iyi bir sermaye piyasaları yaratmışız. Ama tahvil piyasasında henüz iyi bir ortam yaratamamışız. 
Tahvil piyasasında derinlik olmazsa yabancı yatırımcı Londra’da işlem gerçekleştiriyor. 
Tahvil piyasasında yabancıların payı yüzde 60-65 iken şimdi yüzde 12-13’lerde. 
Tahvil piyasası girilmesi çıkılması gereken bir piyasa olmalıdır” dedi.

ERHAN TOPAÇ: BİRLİK, YOL GÖSTEREN BİR KURUM OLARAK PROAKTİF ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK

TSPB Başkanı Erhan Topaç konuşmasında, 2018 yılında yapılan faaliyetler ve 2019 yılında devam eden projeler hakkında bilgi verdi. TSPB’nin sektörle ilgili gelişmelere tepki veren değil, sektörle ilgili konuları gündeme getiren ve bu konuda alınacak kararlara yol gösteren proaktif bir kurum olarak çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Topaç, sermaye piyasasının daha da ileriye taşınması için tüm tarafların görüşlerini alarak, yapılması gerekenleri belirlediklerini ifade etti. Konuşmasında, makroekonomik istikrarın ve büyümede sermaye piyasalarının rolünün önemine dikkat çekerken, hükümetimizin sermaye piyasalarına destek verdiğini ve bu dönemin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak, sermaye piyasalarının uzun dönemli yatırım alanı olduğunu, öneri ve eylemlerin bir program dahilinde ve sistematik şekilde yapılması için Ulusal Sermaye Piyasası Programı açıklanması gerektiğini söyleyen Topaç, rekabetçi ve cazip bir finansal ekosistem yaratmanın Türkiye’nın büyümesi için önemini bir kez daha belirtti.

DR. ALP KELER: DAHA GÜÇLÜ SERMAYE PİYASASI İÇİN ETKİN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ.

Birlik Başkanlığı görevini Erhan Topaç’tan devralan Dr. Alp Keler, Birlik genel kurul toplantısı kapsamında yaptığı konuşmada, TSPB’ye geçtiğimiz yıl boyunca hizmet vermiş olan Erhan Topaç’a değerli çalışmaları ve önemli katkıları için sektör adına müteşekkir olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:“Birliğimiz sermaye piyasalarımızın gelişmesinde önemli bir misyona sahip. Başkanlık görevini teslim almamla beraber bu misyonu en iyi şekilde gerçekleştirmek adına çalışmalara devam edeceğiz. Belirlenen yol haritasındaki hedeflerin gerçekleştirilmesi ve sektörün en etkin şekilde temsil edilmesi için çalışacağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • glbmd zede15 Mayıs 2019 00:16

    bırakın şü saçmalığı sermayesi güçlü olan şirkeleri c gurubundan çıkartın.neden tam gün işlem görmez glbmd .nedir bu beee.vallahi yeter artık 9 yıl oldu .yatırımcıya eziyet yaptırmaktan zevkmi alıyorsunuz.batık şirketler A gurubunda.sermaesi bitmiş şirketleri c gurubuna alın.dünyanın bütün borsalarında  böyledir

  • JBT 14 Mayıs 2019 23:44

    Borsadan sıfır atın...bu bir......EGYO’nun ve Göldağı olayını çözün bu iki.....güven sağlayın bu üç...akıllı olun....yoksa bu memlekette küçük yatırımcı bulamayacaksınız....kimi üteceksiniz....

  • JBT 14 Mayıs 2019 23:19

    Borsa uçacak....nthol çok ucuz....ytd

  • F&B15 Mayıs 2019 09:08

    Kaç gündür bıkmadınız aynı şeyi yazmaktan. Madem çok ucuz, ucuzundan koli koli alın...

  • Itri14 Mayıs 2019 21:39

    Galip öztürk gürcistandan selam ediyor size

  • Talha14 Mayıs 2019 21:16

    SPK ya kilit vurun bu piyasalar kendi kendine gelişir zaten patron ve spekler i korumaktan başka bir işe yaramıyor.

  • Bozuk düzen14 Mayıs 2019 19:46

    Sistem Küçük yatırımcının para kazanmaması üzerine kurulmuş hissede yıllarca beklese de kazanamıyor, al sat yapsada sonucu değiştiremiyor kardan pay alsa hisse fiyatından daha fazlasını kaybediyor kim kazanıyor aracı kurumlar ile parası çok olup sistemin işleyişinde ki sorunları kullananlar Çözüm şirketlerin borsada iyi fiyatlardan sattıkları hisselerine sahip çıkmalarını sağlamak bunun yoluda borsada alınan hisselere yönetime katılım hakkının verilmesi %50 üstü halka açık şirketler kar ediyormu batıyor mu görelim

  • Zeynep Turan14 Mayıs 2019 19:16

    Küçük yatırımcının elindeki avucundakini resmen gasp ediliyor borsa olmuş kumar yeri

  • Spk14 Mayıs 2019 17:08

    SPK küçük yatırımcıların haklarını savunmak. Zaten çok azalan küçük yatırımcı hiç kalmayacak. Hakim hissedar hakkı değil küçük ortak hakları korunmalı