E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump’un adamı insider trading’ten yargılanıyor---

Trump’un adamı insider trading’ten yargılanıyor

Trump’un adamı insider trading’ten yargılanıyor
09 Ağustos 2018 - 10:54 borsagundem.com

Trump’ın seçimdeki destekçilerinden Christopher Collins, müdürü olduğu şirketle ilgili sır bilgiyi oğluna ve yakınlarına sızdırdı. Hisseler acilen satıldı, yatırımcılar ise zarar etti. SEC ‘insider trading’i yakaladı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Biyoteknoloji şirketi Innate Immuneotherapeutics’in müdürü aynı zamanda Cumhuriyetçi Parti üyesi olan Christopher Collins, oğlu Cameron Collins ve kız arkadaşının babası Stephan Zarsky, halka açık olmayan bilgilere erişip sızdırmak suçundan tutuklandı.

Polis, ABD Başkanı Donald Trump'ın yakındaki isimlerden biri olan ve seçim döneminde verdiği desteklerle bilinen Collins’i ofisinde yakaladı.

KLİNİK ÇALIŞMASINDAKİ KÖTÜ GİDİŞİ ÖĞRENDİ, YAKINLARINA SÖYLEDİ

ABD’nin SPK’sı SEC'in yaptığı suç duyurusuna göre, Christopher Collins 22 Haziran 2017 akşamı, şirketin CEO'su ile arasında geçen mailleşmede “aşırı derecede kötü bir durum” olarak adlandırdıkları olumsuz klinik çalışma sonuçlarını öğrendi. Şirketin başarısızlık durumuna işaret eden bu bilgiyi öğrenen Collins mailde sonuçlara şaşırdığını ve bu durumu oğluyla konuştuğunu yazdı. Aynı akşam oğlu Cameron Collins, kız arkadaşının babası olan Stephen Zarsky’nin evine giderek bu bilgiyi onunla paylaştı.

SABAH ERKENDEN HİSSELER SATILDI

Ertesi sabah, piyasa açılmadan yaklaşık iki saat önce Cameron Collins ve Zarsky şirkette bulunan hisselerini sattı. Cameron Collins'in yaklaşık 1,4 milyon dolarlık hisse sattığı saptandı. Satışlardan birkaç saat sonra ise şirket, klinik araştırmasının olumsuz sonuçlarını kamuya açıkladı. Ardından şirketin hisse senedi fiyatı yüzde 92'den fazla düşüş gösterdi. Satışları sayesinde, Cameron Collins ve Zarsky 700.000 doların üzerinde kayıptan kurtuldu. Suçlama ayrıca araştırmanın sonuçlarının Hisse sahibi olan başka aile üyeleriyle de paylaşıldı iddiasını da içeriyor.

SEC TAZMİNAT TALEBİNDE BULUNDU

SEC İcra Bölümü Müdürü Stephanie Avakian “Christopher Collins, Innate'nin gizlilik yükümlülüğünü ihlal edip şirketin araştırma sonuçları hakkında halka açık olmayan bilgilere erişimini sağlayarak, oğlunun finansal kaybını önledi. Yasalarımız yatırımcıların güvenilirliğini baltalayan bu tür suiistimalleri önlemek için tasarlandı. Araştırma sonuçlarının öğrenilmesinden sonraki saatlerde Christopher Collins, oğluna ve diğer kişilere çağrıda bulunarak hisselerini sattırdı” dedi.

Henüz sonuçlanmayan davada SEC, bilgi sızıntısı sonrası hisselerini satan herkese tazminat talebinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)