E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump’ın seçim yatırımıyla yükselecek iki hisse---

Trump’ın seçim yatırımıyla yükselecek iki hisse

Trump’ın seçim yatırımıyla yükselecek iki hisse
17 Haziran 2020 - 16:53 borsagundem.com

ABD borsalarında Trump’ın 1 trilyon dolarlık altyapı planı konuşuluyor. Resmi açıklama olmamasına rağmen inşaat şirketleri hisseleri ise şimdiden değerlenmeye başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te ABD Başkanı Trump’ın yeni ekonomiye destek planının yankıları hissediliyor. Bloomberg’in haberine göre Trump ABD ekonomisini desteklemek amacıyla 1 trilyon dolarlık altyapı planı üzerinde çalışıyor. Haberin yayılmasıyla birlikte ABD inşaat firmaları hisseleri %22,5’in üzerinde bir yükseliş gösterdi.

İçerisinde 135 altyapı hizmetleri şirketi bulunan iShare U.S Infrastructure ETF endekis (IFRA) salı gününü %3’lük kazançla bitirdi. Endeks geçtiğimiz yıla oranla %14 değer kaybetmiş durumda. S&P 500 endeksi ise korona virüs krizine rağmen geçtiğimiz yıla oranla sadece %3 değer kaybetmiş durumda.

Yatırım danışmanlığı firması Federated Hermes Stratejisti Steve Chiavarone CNBC’ye yaptığı açıklamada henüz resmi bir açıklama yapılmasa da bir noktada altyapının yapılması gerektiğini söyledi. Planın fazlasıyla mantıklı olduğunu söyleyen Chiavarone bu desteğin hayata geçmesinin kasım seçimlerinden önce ya da sonra olacağını tahmin etmenin neredeyse imkânsız olduğunu belirtti.

Altyapı planıyla yükselecek iki hisse

Servet danışmanlığı şirketi Ascent Wealth Partners’ın Baş Yöneticisi Todd Gordon ABD merkezli hisse senetlerinde iki öne çıkan ismin altını çizdi. Bu şirketler Deere ve Cummins.

Ağır makine ve endüstriyel araç üreten Deere firması Gordon’a göre oldukça güçlü özellikler gösteriyor. Şirketin ürettiği mallar tarım sektöründe kullanıldığı için temel hizmetler statüsüne yakın ve mayıs ayı kazanç raporları da oldukça güçlü gözüküyor.

Deere hisseleri Salı gününü %2 yükselerek 158,30 puanda kapatmıştı. Gordon, şirket hisselerinin 180 puanı aşması durumunun fazlasıyla mümkün olduğunu belirtiyor.

Gordon kamyon motoru üreticisi Cummins firması hisselerini altyapı şirketlerinin yükselmesinden en fazla fayda sağlayabilecek bir diğer hisse olarak öneriyor.

Gordon Cummins hisselerine ilişkin, “Kamyon motorları dünyasında Cummins kült bir hisse. Döngüsel bir hisse. Düşük volatilitesi olan bir değer hissesi değil. Burada oldukça fazla yükselişler ve alçalışlar gözlemleniyor” dedi.Gordon’un ifadelerine göre Trump’ın altyapı planı gerçek olursa bu Cummins’in satışlarını ve hisse performansını destekleyebilir.

Gordon hisseye ilişkin “Pazar paylarını büyüttüler. Güçlü bir bilançoları ve çok az borçları var. Yakın süreçte kademeli yükselen bir profil çiziyor. İyi bir itibar sahibi şirket oldukları kadar önemli bir kurumsal aktör” ifadelerini kullandı.

 Hissenin 80 ila 180 dolar arasında olan volatilitesinin yüksekliğine dikkat çeken Gordon %3’ün üzerinde hisse veriminin ek gelir arayan yatırımcılar için etkileyici olabileceğini de belirtti. Şirketin hisseleri Salı günü %1’in üzerinde yükselerek 171,35 dolardan işlem gördü.

New York borsası yükselişle açıldı

 

ABD'de konut başlangıçları beklentinin altında arttı

 

Buffett kazanmak için piyasalara ayak uydurmak zorunda

 

Trump bankaya kredi borcunu ödeyemedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)