E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
17 Haziran 2020 - 16:34 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın konuşması sonrası New York borsası hafif alıcılı başladı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi %0,2 oranında değer kazanırken S&P 500 endeksi %0,3 ve Nasdaq endeksi %0,5 oranında değer kazandı. Yükselişe büyük teknoloji şirketleri önderlik etti.

FED Başkan Yardımcısı Richard CLarida, korona virüs pandemisinin neden olduğu ekonomik hasarın -ekonomistlerin fiyat baskılarını en iyi seviyede tutmada güvence sağladığına inandığı- uzun vadeli enflasyon beklentilerinin istikrarını tehdit edebileceğini söyledi.

Clarida, Dış Politika Derneği'nde yapacağı online konuşma metninde virüsten kaynaklı bozulmaların fiyatlar üzerinde genel olarak aşağı yönlü baskı oluşturduğunu ifade etti.

FED Başkan Yardımcısı "Dahası, uzun vadeli enflasyon beklentilerine ilişkin göstergelerin, daralma başladığında, yüzde 2 enflasyon hedefimizle uyumlu olduğunu düşündüğüm aralığın alt kısmında olduğunu, bu daralmanın sertliği düşünüldüğünde aralığın altına düşmesi riski bulunduğunu düşünüyorum." dedi.

FED'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan gıda ve enerji fiyatları hariç rakam Nisan ayında yüzde 1.04 ile Aralık 2010'dan bu yana görülen en düşük değeri aldı. Bazı ekonomistlerin, aşağı yönlü fiyat baskılarının tüketici ve işletmelerin daha fazla düşüş beklemesine yol açması durumunda deflasyonist bir sarmala girilebileceğine ilişkin endişeleri güçlendi.

Tüm dünyada kurumsal hazineciler, ihraç ettikleri tahvillere yönelik olağanüstü bir ilgiye tanık oluyorlar. Yatırımcılar, Fed'in bu hafta özel sektör tahvili alımı planının detaylarını açıklamasının ardından şirketlerin borç senetlerine yöneliyor. Bu da riskli varlıklarda ralliye neden oldu. Asya dolar cinsinden tahvil satışı açısından Ocak ayından beri görülen en yoğun haftalardan birine hazırlanıyor. Bazı ihraççıların tahvillerine gelen talep hedeflenen borçlanmanın on katını aştı.

ABD'de konut başlangıçları beklentinin altında arttı

Buffett kazanmak için piyasalara ayak uydurmak zorunda

Avrupa ve Asya borsaları yükselişte

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)