E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump’ın medya hisseleri balon mu?---

Trump’ın medya hisseleri balon mu?

Trump’ın medya hisseleri balon mu?
28 Mart 2024 - 16:01 borsagundem.com

Donald Trump’ın medya hisseleri Reddit’in ünlü yatırımcı forumu WallStreetBets’in en çok tartışılan hissesi haline geldi. Uzmanlarsa yeni bir spekülatif yatırımcı akınından endişeleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Donald Trump’ın sosyal medya platformu Truth Social’ın değeri halka arzının ikinci gününde 13 milyar doların üzerine çıktı. Hisse senetlerinde görülen sert yükseliş küçük yatırımcıların Trump’ın medya hisselerine akın etmesine sebep oldu.

Trump Medya ve Teknoloji Grubu (TMTG) bir diğer sosyal medya platformu Reddit’in popüler hisse alım-satım tartışma forumu WallStreetBets’te çarşamba günü en çok tartışılan hisse senedi olarak liderlik tablosunun zirvesine ulaştı. Bir halka arz şirketiyle birleşerek salı günü ilk kez halka açık işlem gören şirket, aktif yatırımcılar arasında popüler bir platform olan Interactive Brokers’ta hacim açısından en çok işlem gören ilk 15 Hisse senedi arasında yer aldı.

Financial Times’ın haberine göre Interactive Brokers Baş Stratejisti Steve Sosnick konuyla ilgili açıklamasında, “Oldukça fazla bir akış görüyoruz. Müşterilerimiz genellikle yüksek hacimli, yüksek volatiliteli, yüksek profilli gelişmelere ilgi duyuyor. Dolayısıyla bu bir sürpriz değil” ifadelerine yer verdi.

Trump’ın medya hissesi çarşamba gününü %14 artışla 66,22 dolardan kapattı. Şirket 13,5 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.

TMTG, halka arz şirketi Digital World Acquisition ile birleşmesinin ardından salı günü işlem görmeye başladığından bu yana üçte bir oranında değer kazandı. Kazançlar, eski ABD başkanına gruptaki hissesi için kağıt üzerinde yaklaşık 5,3 milyar dolarlık bir beklenmedik getiri sağladı. Medya grubu 2023’ün ilk dokuz ayında sadece 3,4 milyon dolar gelir ve 49 milyon dolar zarar bildirmişti.

TMTG'nin yanı sıra geçen hafta halka açılan sosyal medya platformu Reddit'teki keskin ralli de yatırımcıların "spekülatif hisse senedi çılgınlığının" yeniden canlanmasına hazır olabileceğine dair spekülasyonlara yol açtı. 2021'de küçük yatırımcılar arasındaki çılgınlık, perakendeci GameStop ve sinema zinciri AMC de dahil olmak üzere birçok spekülatif hisse senedinin yükselmesine neden olmuştu.

Sosnick, “Bana göre bir spekülatif hisse senedini herhangi bir sıcak hisse senedinden ayıran tek şey bir tutku veya şevk oluşmasıdır. DJT söz konusu olduğunda bunun kesinlikle geçerli olduğunu düşünüyorum” diyor. Sosnick Donald Trump’ın medya şirketi hisse kodu olarak Trump’ın isminin baş harflerini (Donald Junior Trump) kullanmasına dikkat çekti.

Reddit hisseleri de halka arzın ilk gününde %48 yükselmesinin ardından salı günü Interactive Brokers’ta en çok işlem gören dördüncü şirket oldu. Hisse senedi çarşamba günü %11 değer kaybetse de halka arz fiyatının %70 üzerinde işlem görmeyi sürdürüyor.

VandaTrack’ın Perakende Veri Analiz Başkanı Lucas Mantle TMTG ve Reddit hisseleri için, “Spekülatif hisse senetleri haline gelmeleri için kesinlikle bir potansiyel var. Bunu net olarak söylemek için yatırım akışlarının büyüklüğü hakkında biraz daha veriye ihtiyacım var” dedi.

VandaTrack, salı günü perakende yatırımcılardan TMTG'ye 6,5 milyon dolarlık net yatırım girişi yaptığını bildirdi. Bu rakam bir önceki günkü girişlerin üç katından fazlaydı. Hisse senedi isim değişikliğinden önceki haftalarda görülen ortalamadan keskin bir şekilde yükseldi.

Trader'ların internet forumlarındaki tartışmaları, bireysel yatırımcı ilgisinin seviyesini yansıtıyordu. Bir StockTwits kullanıcısı, piyasa ayılarının "bunun bir sonraki Nvidia olacağından korktuğunu" söyledi. Bir WallStreetBets kullanıcısı FlapjackInProtest, TMTG opsiyonlarını takas ederek 500 doları 6.000 dolara çevirdiğini iddia etti. Kullanıcı yazısında, "Trump'tan nefret ediyorum ama hisse senedinin isminin değiştiği anda yardakçılarının dayanamayıp hisseyi alacağını biliyordum. Fazladan param olsaydı ikiye katlardım” ifadelerini kullandı.

Kazanan yatırımlarını bildiren diğer yatırımcılar da bol miktarda beğeni aldı. WallStreetBets kullanıcısı optimal_burrito, Trump Media'yı satın almanın ilk kazanan işlemleri olduğunu yazan birine şu mesajla yanıt verdi: "#DJT’den o kadar çok kazanmaya başlayacaksınız ki bundan bıkacaksınız."

Trump Media hisselerinden hızlı başlangıç

 

Reddit’in halka arzı CEO’yu zengin edecek

 

Reddit, Wall Street'e hızlı giriş yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)