E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası karışık seyretti---

Tokyo Borsası karışık seyretti

Tokyo Borsası karışık seyretti
06 Aralık 2013 - 08:45 borsagundem.com

ABD'den gelecek tarımdışı istihdam verisi öncesinde Tokyo Borsası dalgalı seyretti

Yatırımcılar Fed'in tahvil alımlarını ne zaman azaltacağına ilişkin bir sinyal görmek için ABD'den gelecek tarımdışı istihdam verisini beklerken Tokyo Borsası kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Tüketici bankaları 33 sektörün yer aldığı Topix Endeksi'ndeki kayıplara öncülük ederken, kamu hizmeti şirketleri en çok kazanan oldu. Advantest Corp., Nikkei gazetesinin, maliyet kesintilerinin, yarı iletken üreticisi şirkete düşük kazançlarda kâr elde etme imkanı tanıyacağını söylemesi üzerine yüzde 5.4 değerlendi. Ağır elektrik makine üreticisi Sumitomo Heavy Industries Ltd., Bank of America Corp. Merrill Lynch'in not artışının ardından yüzde 3.9 düştü.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.2 düşmesinin ardından yüzde 0.2 kazançla 1,232.15 puana çıktı. Endeks bu haftayı yüzde 2.1 ile 25 Ekim'den bu yana en büyük düşüşle kapamaya hazırlanıyor. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 artışla 15,224.85 puana yükseldi. Yen, dolar karşısında dün yüzde 0.6 güçlenerek 3. gününde de kazanç sağladı. ABD'de bugün açıklanacak tarımdışı istihdam verisinin, işsizlik oranının Kasım'da yüzde 7.2 ile 2008'in en düşük seviyesine gerilediğini göstermesi bekleniyor.

Yatırımcıların ABD'den gelecek istihdam verisi öncesinde pozisyonlarında düzenleme yaptığını söyleyen Tokio Marine & Nichido Fire Insurance Co.'nun portföy yöneticisi Yusuke Kuwayama, "Eğer veri beklenenden iyi gelirse, piyasa tahvil alımlarının azaltımını fiyatlamaya başlayacak ve hisseler de yenin değerlenmesiyle düşecek. Eğer veri tahminlerin altında kalırsa risk iştahı ilerleme kaydederek hisseleri destekleyebilir" dedi.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.2 yukarıda seyrediyor. S&P 500 Endeksi dün yüzde 0.4 kayıpla 5. gününde de düşüş kaydetti. ABD'nin gayrisafi yurtiçi hasılası yıllık bazda yüzde 3.6 büyüyerek,  2012'nin ilk çeyreğinden bu yana en güçlü büyümeye işaret etti. ABD'De tarımdışı istihdamın Kasım'da 185,000 artması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)