E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo borsası düştü---

Tokyo borsası düştü

Tokyo borsası düştü
25 Ekim 2013 - 08:56 borsagundem.com

Yenin, dolar karşısında kazançlarına tutunması ve ihracatçıların değer kaybetmesiyle Tokyo Borsası düştü

İhracatçıların değer kaybetmesi ve yenin, dolar karşısında kazançlarına tutunmasıyla Japon hisseleri düşüş kaydetti, Topix Endeksi 3 haftadır ilk kez bir haftasını ekside kapamaya hazırlanıyor.
Asya'nın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 1.4 değer kaybetti. Dünyanın en büyük fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc., kâr tahminini indirmesinin ardından yüzde 1.3 düştü. Cep telefonu şirekti SoftBank Corp., Alibaba Group Holding Ltd.'ın yakın zamanda ilk halka arz planından vazgeçmesi üzerine yüzde 3.6 geriledi. SoftBank Temmuz'da Alibaba'da yüzde 37 oranında hissesi olduğunu söylemişti.
Topix Endeksi yüzde 1.5 kayıpla 1,185.54 puana geriledi ve bu haftayı yüzde 1.7 aşağıda kapamaya hazırlanıyor. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.7 düşüşle 14,241.26 puana indi. Yen, dolar karşısında 97.23'ten işlem gördü. Yenin, dolar karşısındaki 25 günlük hareketli ortalaması 97.95'te seyrediyor. Yen, dolar karşısında geçtiğimiz haftayı yüzde 0.9 yukarıda
tamamlamaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz yılki trendin Japon hisselerinin değerlenmekte zorlandığını gösterirken, dolar-yenin 25 günlük hareketli ortalamanın altında kaldığını belirten Nomura Securities Co.'nun hisse senedi piyasası stratejistlerinden Juichi Wako, bilanço sezonunun ortasına yaklaştıkça insanların, hisselerin para birimine daha az bağımlı olup olmadığını görmeye çalışacaklarını, ancak henüz böyle bir şeyin olmadığını söyledi.
Topix Endeksi bu ay yüzde 0.8 kazançla 23 gelişmiş piyasa endeksinden biri hariç, hepsinin gerisinde seyrediyor. Japon hisseleri hâlen yılın en iyi oyuncusu olarak öne çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)