E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeşvik var ama halka arzda neden yeni şirket yok---

Teşvik var ama halka arzda neden yeni şirket yok

Teşvik var ama halka arzda neden yeni şirket yok
07 Aralık 2015 - 12:22 borsagundem.com

TSPB Başkanı Koç, "Sermaye Piyasasında Gündem"in Aralık sayısında son dönemde halka arzlarda yaşanan azalmaya ilişkin görüşlerini paylaştı.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, "Sermaye Piyasasında Gündem" dergisinin Aralık sayısında halka arzlarda yaşanan gelişmeleri okuyucularla paylaştı. Koç, ülkemizde halka arzların gittikçe azaldığını belirterek şöyle konuştu:
“2015 yılında yalnızca 6 şirket 119 milyon TL tutarında pay halka arzı gerçekleştirdi. Bu azalmada yurtiçi ve yurtdışında yaşanan belirsizliklerin etkisi olduğunu düşünüyorum. Şirketlerin, halka açık gelmeyi istememesi ve özkaynak ihtiyaçlarını farklı kaynaklardan sağlamayı tercih etmeleri de bir neden olabilir. Halka açık şirketler için getirilen yeni düzenlemeler bazı şirketler için ürkütücü gelmiş olabilir. Buna karşılık, uzun yıllar sonra halka arzı teşvik eden bir vergi düzenlemesi bu yıl gerçekleşti. Yeni düzenleme genelde özkaynak finansmanını özelde ise halka arzları teşvik ediyor. Buna rağmen halka arza yeni şirket görmüyoruz.”
 
Koç, ayrıca halka arzların talep tarafında da sorunların olduğuna vurgu yaparak şöyle devam etti:
“Bireysel emeklilik tarafındaki büyümeye rağmen pay piyasalarına olan talebin büyümemesi de ayrıca sorgulanmalıdır. Belirli bir boyutun üzerindeki halka arzlar için mutlaka yurt dışı yatırımcıların kapısını çalmak zorundayız. İç tasarrufları bu tarafa çekebilmiş değiliz. Oysa halka arzlar, yeni yatırımcıları çekebilmek için ideal araçların başında geliyor. Özellikle, kamu kökenli büyük arzların böyle bir özelliği vardı. Kamu tarafında da yeni ve büyük arzları piyasaya çekebilmemiz gerekiyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAKİYYE07 Aralık 2015 14:09

    şu Acun'un alacağı iddiad edilen şirket ve milleti abidk gubikleyen yğkselme için ne yapıyorsun başkan, önce bunu yanıtla!!!!

  • KARTALY32307 Aralık 2015 13:05

    bu kadar fiyasko olan halka arzlar sadace son 13 yılda gercekleşti.hem şirketler hemde yatırımcı parasıyla malı mülküyle rezil olduğu gibi türkiye ekonomi yönetiçileride bunun mucidleri oldular.neden çümkü yatırımcı gelir kaynağı mantığı soytarıların fiyasko girişimine araçı oldu.kim kazandı.sizce ?

  • xx07 Aralık 2015 12:32

    çok nadir iyi şirket geliyor da ondan.