E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTesla hisselerinde balon uyarısı---

Tesla hisselerinde balon uyarısı

Tesla hisselerinde balon uyarısı
08 Temmuz 2020 - 12:55 borsagundem.com

Tesla hisseleri son 5 günde 3 otomobil devi kadar artarken uzmanlar balon uyarısında bulunu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors'un piyasa değeri daha Ekim ayında General Motors Co.'yu geride bırakmıştı. ABD'li üreticinin değeri, Pazartesi gününe kadar geçen beş işlem gününde Detroit Üçlüsü'nün (GM, Ford Motor Co. ve Fiat Chrysler) toplam değerini aştı.

Bu günlerin her birinde değerini ortalama 14 milyar dolar artıran üretici, pandemiden kaynaklı satış dalgasının ardından hızla toparlandı. İkinci çeyrek teslimat rakamları yükselişte etkili oldu. Tesla piyasa değerine geçen hafta her gün kabaca bir Fiat Chrysler ekledi.

Mark Hulbert Marketwatch’daki köşe yazısında aşırı şişen Tesla hisselerine balon benzetmesi yaparak çok yakında patlayabileceği konusunda yatırımcıları uyardı.

Borsaların geçtiğimiz aylardaki rallisiyle beraber milyonlarca yeni yatırımcı Robinhood benzeri sıfır komisyonlu borsa uygulamasını tercih ederken Wesbush Securities analisti Daniel Ives verdiği röportajda Tesla hisselerinin ana yükselişin borsalara yeni giren tecrübesiz yatırımcılar olduğunu söyledi.

Dünya’nın en büyük araç üretişi olan Toyota'nın hisseleri, kazancının 16 katında işlem görürken, Tesla'nın hisseleri, şirket karının neredeyse 220 katından fazla değere sahip. Tesla'nın gerçekleştirdiği bu sıçrama ise Amazon gibi teknoloji devlerinin gördüğü rakamların iki katına yakın. Şirket bu başarıyı sadece 500 bin araç üreterek gerçekleştirmesi uzmanların balon benzetmesi yapmasında ellerini güçlendiriyor.

Yine de Tesla hisselerinin daha da yükseleceğini düşünenler var. ABD’li yatırım şirketi JMP Securities Tesla hisse hedef fiyatını 2025 yılına kadar yıllık 100 milyar dolar gelir elde edeceğini beklentisiyle 1,050 dolardan 1,500 dolara yükseltti.

Borsada dip seviyesine yakın hisseler

Korku endeksi yükselmeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)