E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisseleri ve S&P 500 yükselirken dikkat çekenler---

Teknoloji hisseleri ve S&P 500 yükselirken dikkat çekenler

Teknoloji hisseleri ve S&P 500 yükselirken dikkat çekenler
25 Ağustos 2020 - 10:56 borsagundem.com

Hisse fiyatları Pazartesi günü daha da yükselirken XLK technology ETF ve S&P 500 endeksi yeni rekorlar kırdı. Dört uzman şimdi nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıklıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citi Private Bank’ın baş yatırım danışmanı David Bailin, fırsat alanlarını açıkladı.

“Microsoft’un tarihine bir göz atın. Hisselerinin göreceli olarak hareketsiz kaldığı, gelirlerinin ve nakit akışının üç katına çıktığı beş yıllık bir dönem vardı. Bence bu burada olabileceklerin bir göstergesi. Çok değerlenen ve çok iyi performans gösteren şirketler olacak. Bu şirketler ve özellikle küçük teknoloji şirketleri, önümüzdeki 18 ila 24 ayda çok daha iyi performans gösterecekler. İşte bu yüzden portföyünüzde doğru miktarda teknoloji hissesi olmalı ancak çok fazla da olmamalı. En sevdiğimiz alanlardan bir tanesi yabancı hisseler ve an itibariyle yalnızca iki yıl önceki değerlerinin yarısından işlem görüyorlar. ABD Doları zayıflarken ve dünya çapında düzelme gözlenirken bu durumdan fayda sağlayacak çok fazla şirket var.”

Hightower’ın baş yatırım stratejisti Stephanie Link ise Apple’ın ötesinde büyüme potansiyeli gördüğünü belirtti.

“Bazı yüksek hisselerde bir miktar rotasyon görülebileceği kanaatindeyim. Belki bu rotasyona Apple dahil olmayabilir çünkü bu bir 5G konusu, dolayısıyla Apple’ın bu ortamda yerini koruyacağını düşünüyorum. Yine de büyüyen teknoloji hisselerine dikkat etmekte fayda var çünkü bu şirketlerin pazarları harika ve muhteşem bir büyüme potansiyelleri var. Evde kalmamız, evden çalışmamız ve pandemi öncesine yüzde yüz dönüş yapamayacak olmamız bu şirketlerin konumunu destekliyor.”

Robert Baird’in baş araştırma analisti William Power, Apple’ın daha iyi performans gösterebileceğini düşünüyor.

“Şimdilerde en büyük faktör Apple. Bu şirket üçüncü çeyrekte efsanevi bir performans gösterdi. Pandemi sürecinde, her coğrafyada, her ürün hattında yıldan yıla büyüdü. Ve elbette şimdi sırada 5G gelişmeleri var.”

Citi’nin genel müdürü Jim Suva Apple’ın pandemi sürecinden daha da güçlenerek çıkacağını belirtti.

“Apple güçlenecek, yeni ürünler piyasaya sürülecek ve daha fazla inovasyon olacak. Apple’ın 5G’nin ötesinde girebileceği sağlık alanı ve diğer projeleri de değerini yükseltecek. Apple’ı artık ucuz bir hisse olarak göremezsiniz. Bu resesyondan ve pandemiden, eskisinden daha da güçlenerek çıkacak. Daha fazla istihdam sağlayacak ve piyasaya daha fazla ürün sürecek.”

Boğa piyasasının yeni dönemine yön verecek 15 hisse

 

Her portföyde olması gereken iki hisse

 

Tencent hisseleri 'WeChat' haberi ile fırladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)