E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTencent hisseleri 'WeChat' haberi ile fırladı---

Tencent hisseleri 'WeChat' haberi ile fırladı

Tencent hisseleri 'WeChat' haberi ile fırladı
24 Ağustos 2020 - 17:28 borsagundem.com

Tencent Holdings hisseleri, WeChat yasağının düşünüldüğü kadar ağır olmayacağının anlaşılması sonrasında Hong Kong borsasında 2 haftanın en yükseğine ulaşarak, 37 milyar dolar kazandı

Tencent Holdings hisseleri, Beyaz Saray yetkililerinin Amerikan şirketlerinin WeChat ile olan ilişkilerindeki yasağın korkulduğu kadar kapsamlı olmayacağını açıklaması sonrası, son bir ayın en büyük yükselişini gerçekleştirerek, iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar, Trump yönetiminin, Apple dahil ABD’li şirketlerin WeChat ile olan işlerine Çin’de devam edebilmesi için özel olarak bir çözüm aradığını kaydetmesinin ardından, WeChat’in sahibi Tencent Holdings’in hisseleri Hong Kong Borsası'nda % 5,8 yükselerek, şirketin piyasa değerini 37 milyar dolar artırdı.

Kıdemli hükümet yetkilileri, şirketler ile temasları sonrasında, uygulamaya konulacak yasaklamanın, ABD’nin teknoloji, perakende, oyun, telekomünikasyon ve diğer endüstriler üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olacağını fark ettiler.

Şirket yönetimi ayın başında, yatırımcıları Trump’ın 6 Ağustos'ta imzaladığı kararnamenin sadece deniz ötesi operasyonları etkileyeceği konusunda ikna etmeye çalışıyordu.

Gelen yasaklar Tencent’ın piyasa değerini yaklaşık 66 milyon dolar düşürmüştü, bugün yaşanan yükseliş ile tüm kayıpları tazmin etmese de, 22 milyar dolarlık bir kısmını karşılamış oldu.

Buffett'i zengin eden strateji değişiyor

ABD’li enerji şirketlerinin Türkiye ilgisi

Boğa piyasasının yeni dönemine yön verecek 15 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)