E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji ağırlıklı Nasdaq düzeltme bölgesinden çıktı---

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq düzeltme bölgesinden çıktı

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq düzeltme bölgesinden çıktı
15 Kasım 2023 - 11:27 borsagundem.com

Nasdaq, teknoloji hisselerinin rekor seviyelere ulaşmasıyla düzeltme bölgesinden çıktı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD teknoloji hisseleri, dün, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak Temmuz ayındaki rekorunu geride bıraktı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, teknoloji ağırlıklı Nasdaq borsası, düzeltme bölgesinden çıkmayı başarırken dev teknoloji hisseleri rekor seviyelere yükseldi.

Yıllık bazda yüzde 48,8 artış

MarketWatch’tan Joseph Adinolfi’nin haberine göre, Dow Jones Piyasa Verileri’ne göre, S&P 500 Endeksi 'Bilgi Teknolojileri' sektörünü takip eden Technology Select Sector SPDR Fonu, son alım satımlar sonrası yüzde 1,8 oranında artış göstererek şimdiye kadar kaydedilen en yüksek kapanış seviyesi olan hisse başına 181,47 dolardan günü kapattı. Fonun en son rekor kapanışı 18 Temmuz'da gerçekleşmişti.

Fiyat baskılarının beklenenden daha hızlı azaldığını gösteren Ekim ayı enflasyon raporunun ardından S&P 500 Endeksi Ocak ayından bu yana en iyi gününü kaydetti ve hisse senetleri büyük ölçüde toparlandı.

Teknoloji sektörü Kasım ayının başından bu yana yüzde 11,3 oranında artış kaydetti. FactSet verilerine göre, teknoloji hisseleri, aynı zamanda yılbaşından bu yana yüzde 48,8 oranında artış göstererek yüzde 59,9 artış kaydettiği 2009 yılından bu yana en iyi yılını geçirme yolunda ilerliyor.

Düzeltme bölgesinden çıktı

FactSet verilerine göre, 2023 yılında şu ana kadar S&P 500 Endeksi’nde en iyi performans gösteren sektör ‘bilgi teknolojisi’ hisseleri oldu. Bilgi teknolojileri sektörünü 'iletişim hizmetleri' izledi. Her iki sektör de megacap teknoloji hisselerinin ‘Muhteşem Yedili’ (Magnificent Seven) grubunun üyelerine ağırlık veriyor. Grubun üç üyesi olan Nvidia, Microsoft ve Apple bilgi teknolojisi sektörünün üyeleriyken, Facebook'un ana şirketi Meta ve Google'ın ana şirketi Alphabet iletişim hizmetleri sektörüne dahil bulunuyor. Amazon ve Tesla ise ihtiyari tüketim sektörünün bir parçası olarak öne çıkıyor.

Dow Jones Piyasa Verileri, Kasım ayının başından bu yana yaşanan toparlanma rallisinin, Nasdaq borsasında listelenen hisse senetlerini takip eden teknoloji ağırlıklı endeks olan Nasdaq Composite’in, girişinden bir aydan kısa bir süre sonra düzeltme bölgesinin dışına çıkmasına yardımcı olduğunu gösteriyor.

Nasdaq, son alım satımlar sonrası yüzde 2,2 oranında artış gösterdi. 14.094,38 puan seviyesinde kapanan Nasdaq, böylelikle düzeltme bölgesinden kısa sürede çıkmış oldu.

Küresel borsalarda ralli hız kesmiyor

 

Borsalarda Noel rallisi başladı mı?

 

Borsalardaki FED rallisi ne kadar gerçekçi?

 

Borsada yıl sonu rallisi senaryosunun 5 nedeni

 

Goldman Sachs: Hisse senedi piyasaları 2024'te zirve yapabilir

 

Hedge fonlara göre hisse senetleri düşecek endeksler yükselecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)