E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTCMB'deki kritik bayrak değişimi için geri sayım---

TCMB'deki kritik bayrak değişimi için geri sayım

TCMB'deki kritik bayrak değişimi için geri sayım
07 Haziran 2023 - 22:53 borsagundem.com

Borsa Gündem'in edindiği bilgilere göre Merkez Bankası'ndaki görev değişimi en kısa sürede Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçirilecek

BORSAGUNDEM.COM

Yeni dönemde ekonominin patronu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yönetiminde gerçekleştireceği kritik değişiklik için gözler Resmi Gazete'ye çevrildi.

Borsa Gündem'e gelen bilgilere göre, TCMB'deki önemli bayrak değişimi için geri sayım başlarken, kararın en kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

Resmi Gazete'de yayımlanacak karar ile Hafize Gaye Erkan, TCMB Başkanlığı görevini Şahap Kavcıoğlu'ndan devralacak. ABD’de 'Müthiş Türk Kızı' olarak tanınan Gaye Erkan göreve başladığında, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı' unvanını da kazanacak.

Mehmet Şimşek, Gaye Erkan ile görüştü

Bakan Şimşek'in ilk önemli operasyonunu TCMB yönetiminde gerçekleştireceğini Borsa Gündem, pazartesi günü manşetine taşımış, gün içerisinde Şimşek hem Kavcıoğlu ile, hem de Gaye Erkan ile görüşme yapmıştı.

"Acil önceliğimiz ekibimizi güçlendirerek, güvenilir bir politika oluşturmak"

Bugün piyasa kapanışının ardından sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Şimşek, 'kurala dayalı politika' vurgusu yaparak, acil önceliklerinin ekiplerini güçlendirmek ve güvenilir bir program oluşturmak olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek operasyona Merkez’den başladı

 

Şimşek, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Daha zengin ve dirençli bir Türkiye yaratmak için takip edeceğimiz prensipler şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır.

Yerel ve uluslararası zorluklar arasında yol alırken, öngörülebilirliği artırmak için kurala dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz.

Kestirmeler veya hızlı düzeltmeler olmasa da, tecrübe, bilgi ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engelleri aşmamızda yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program oluşturmaktır.

Mehmet Şimşek'ten kurallara dayalı politika vurgusu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ankara özer 09 Haziran 2023 01:25

    Hayırlı olsun sayın bakanım ve mudur Allah'a emanet ol basarili dilerim

  • Murat 08 Haziran 2023 13:22

    Atagy yi enflasyon sepeti ne eklesinler bak bakalım enflasyon nasıl düşüyor

  • Mutat08 Haziran 2023 11:06

    Hala akillanmadiniz troller sizi

  • Ssk Emekli 08 Haziran 2023 10:53

    Prim günü az olanla çok olan aynı maaş olurmu kademeli olması gerek ozaman adalet olur acil intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • Ahmak grup sizi 08 Haziran 2023 10:48

    Memlekete bak be ne hale geldi hadi akmallar çıkın caddelere bayrak sallayın....

  • baran08 Haziran 2023 10:33

    Duyduk duymadık demeyin MB dövizleri yemiş bitirmiş şimdide altınlara dadanmış. Cumhur seçmeni bence oh oh ohhhhh iyi ediyoruz devletin hazinesini sünnetlemeden bırakmayacağız diyordur. Hayatında biri iki etmemiş insanlar. Ömürleri siyaset ile geçmiş insanlardan medet umarsan sonunda senin cebin boşalır yetmez senin benim hazineyi sıfırlarlar.

  • xyz08 Haziran 2023 10:06

    baran, AHMET ÖZBIR ve AHMET ÖZBILEN ağızlarından salyalar saçarak Nebati ve Kavcıoğlunu savunuyordu. Birden döndüler. Bunlar tam dönek. insanın doğruları olmayınca karaktersiz ve omurgasız olması normal. Şeytanı Hazine Bakanı yardcısını MB Başkanı yapsalar emin olun bu üç kişi övgüde sınır tanımaz. Karaktersizler.

  • Baran08 Haziran 2023 11:21

    Şerefsiz ve karaktersiz  sanki muhalefet iktidara gelse bunlar olmayacak idi bir de özertlik adı altında ülke cart diye ikiye bölünde kçına kınamı çalacak idin.asıl sen kanı bozuksun asıl senin ağzından salyalar akmaktadır.köpekten bir farkın yoktur.

  • Mucise Reis : )08 Haziran 2023 09:41

    kim gelirse gelsin ekonomi yi değil. - 80 milyar usd kasa .... türkiye gibi satılacak bişeyi kalmayan herşeyi özelleşmiş bir model... bir çok alanda bürokratik engelleer yüzüne içeride iş yapmak çok meşakatli ...  ülke tasarrufdan başka bişe yapamayacak durumda. Sayıştay desen çalışamıyor bile, ... şimzi biz evdeki tv, elektırnık eşya stanbay ışıkları kapatıca tasarruf edecez, 70 milyon.... ama bir kişinin yollarda sokak lambalarını açık bırakması i bütün tasarrufu yok edecek, gece gündüz o lambalar yandığı için :D ülkemizin durumu bu. tek kişi mucize yapamaz, her alanda yetkililerin aynı samimiyet ile olaya el atması, kalifi personel ve yöneticileri ile olaylara destek olması lazım. ama atamalar ortada :D

  • xyz08 Haziran 2023 10:44

    Bu millete az bile gardaş. Hakla ile batılı, doğru ile yalanı, sahte ile gerçeği ayıramayan yıllardır yerli ve milli Suriyeli besleyen bu insanlara onların anladığı dilden konuşacaksın. Oh oh ohhhh bu daha iyi günleriniz diyeceksin. Cahile bizim orda cahil denir ama bunlar zır cahil.

  • amanin amanin08 Haziran 2023 09:04

    Mehmet Şimşek demiş ki; Daha zengin ve dirençli bir Türkiye yaratmak için takip edeceğimiz prensipler şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır. Eee peki, demek ki bunlar bir önceki dönemde yokmuş. Bunların olmadığı bir önceki kişiler ve yönetim kim? Yine aynı partinin mensupları. Bir an Mehmet Şimşek muhalefetten gelen biri sandım. Şimdi soru şu oluyor o zaman; ülkemiz ve halkımız son 2-3 yılın rezil ekonomik yönetimini, kararlarını ve bunu ısrarla uygulayan kişileri neden ve ne için yaşadı? Boş yere neden kürek çekildi gidilecek bir yol olmadığı bilinmesine rağmen. Fantazi uğruna mı sadece, kişisel hırslar uğruna mı…

  • kaportacı salim usta sanayiden08 Haziran 2023 12:48

    eğer sn.şimşek samimi olsaydı tuik rakamlarının arkasına sığınmazdı dakka bi gol bi .nebatişnin sucu neydi .kaat üstünde nebatide indiriyo efasonu zaten .şimşek mücize diye gaz verildi.olay ortada .ülkede ben 15 bin bayram parası istemem bana 2 bin yeter diyen tevazü? sahibi emekli kesim var .daaa nossun .hahuhauhauhauhauh 

  • Örnek08 Haziran 2023 09:46

    Muaviyenin meşhur bir sözü var. Diyor ya git Ali'ye (R.A) söyle Muaviyenin dişi deveye erkek deve diyen binlerce taraftarı var. Şimdide bugün beyaza siyah dese yarın yine siyaha beyaz dese. Kendi deyimleri ile uzaya çift şerit yol yaptık desek seçmenimiz inanır diyen bir kitle var. Yine Ebu Zer (R.A.) muaviyeye bu lüks sarayı niye yaptırdın o da niye ki diye sorunca. Eğer bu sarayı kendi paranla yaptıysan lükstür haramdır. Eğer milletin parası ile yaptıysan o zaten haramdır.

  • kaportacı salim usta sanayiden08 Haziran 2023 07:35

    şöför bey durdurun uçağı inecek var .dünyada ne mücize vatandaşlarımız varmış meğer.ne dedisek o altın alın dedik geçen ay .biz aldık seçim sonrası portföye hisse dahil ettik .yaklaşık %40 para kazandık 15 günde auhauhauhau huhauhauhuhuhauhau .daaaaa nossun ii osssun .şimdi o % 40 lada antalyada  sahilde bi daire alcam .harika sistem daa nossun iii ossun .devammmmmm .akapa parti rejimi kim ne derse desin harika işler yapıyo .haaa fakir fasfakir oluyo falan ama ossun daaa nossun ya fasın fasfakiri olsalardı ne olacaktı o zaman ahhuhuha kılıçdar emekliye 15 dedi bayramda bisim emekliler yok ben istemem tevazü gösterdiler 2 bine razıyım dedi daa nosssun ii osssun 

  • Agah var08 Haziran 2023 05:09

    Kavcıoğlu niye görev yaptı kaç yıldır o zaman onu kim getirdi

  • Nuri 08 Haziran 2023 04:57

    Hababam sınıfı gibi.hafize hanım da geldi tamam olur

  • AHMET ÖZBİLEN07 Haziran 2023 23:53

    Eğer bu olur ise yarın döviz değer kayıp edecektir.

  • Ahmet Özbok08 Haziran 2023 09:08

    Niye? Kavcıoğlu kalitesiz, eğitimsiz, akılsız, ahlaksız, liyakatsiz biri mi? ayıp oluyo Aamey, yemek yediğin kaba pislemeye başladın. unutma o kap, senin her gün yemek yediğin kap

  • Mm08 Haziran 2023 07:44

    Milleti yanıltmaya doymadın mı daha utanman da mı yok senin

  • Deli 08 Haziran 2023 04:54

    Çok beklersin.

  • Burhan keskin 07 Haziran 2023 23:36

    Tebrikler derhal.kavcilioglu nu alim vasat