E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB faizde doğru kararı verdi---

TCMB faizde doğru kararı verdi

TCMB faizde doğru kararı verdi
21 Mayıs 2014 - 19:10 borsagundem.com

Profesör Steve Hanke, TCMB'nin faiz artırımına giderek doğru bir adım attığını söyledi

Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan "3. Seans" programında Cüneyt Başaran ve Aslı Şafak'a konuk olan, Johns Hopkins Üniversitesi Profesörü Steve Hanke, ABD ekonomisinin sanıldığından daha yavaş büyüyeceği yorumunu yaptı. 

Tahvil alımlarının azaltılmasının gelişen ülkelere giden sıcak paranın yönünü değiştirdiğini söyleyen Hanke, Fed'in bir süre daha para arzını artırmayı sürdüreceğini belirtti. 

Sözlü yönlendirmelerin piyasalarda sadece dalgalanma yarattığını ve faizlerde oynaklık oluşturduğunu söyleyen Hanke, sözlü yönlendirmelerin bırakılması gerektiği görüşünde olduğunu ifade etti. 

Hanke Fed'in ayağını gazdan çekmeyeceğini ve büyümeyi devam ettirmek isteyeceğini vurguladı. 

Türkiye ile ilgili ise Hanke, TCMB'nin faiz artırımına giderek doğru bir adım attığını söylerken, "Türkiye 'Carry Trade'de yaşanan oynaklığa karşı çok kırılgan" şeklinde konuştu. Hanke ayrıca, Türkiye'nin konut sektörü kaynaklı bir varlık balonunun da kıyısında olduğuna dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ender DOSAN22 Mayıs 2014 02:10

    Kenan kardeşim faizlerin artmasından bahsediyorsun yarın merkezin faiz indiriminden bahsediliyor pozisyonundan dolayı tahminim psikolog falan bul kendine bi terapi yaptır yada bi yatırım uzmanına git görüş al youmunu beğenmedinmi başka bi kuuma git görüş al doğruyu bulacaksındır

  • yılmaz22 Mayıs 2014 00:48

    Hanke ayrıca, Türkiye'nin konut sektörü kaynaklı bir varlık balonunun da kıyısında olduğuna dikkat çekti.. O balonda patladığında bütün sorumluluk kimin olacak bakalım..

  • kenan21 Mayıs 2014 20:05

    faizler mutlaka artmalı yoksa millet dolara hücum eder..dolar 2.60 olur