E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTakasbank'tan nemalandırma kararı---

Takasbank'tan nemalandırma kararı

Takasbank'tan nemalandırma kararı
29 Aralık 2023 - 13:22 borsagundem.com

Takasbank, VİOP'ta 5 bin TL'nin altındaki tutarlara nemalandırma yapılmamasına karar verdi

Takasbank'tan yapılan açıklamada, Borsa İstanbul AŞ VİOP'ta verilen merkezi karşı taraf hizmeti kapsamında üyeler tarafından tesis edilen nakit Türk Lirası işlem teminatları kredi riski ve likidite koşulları dikkate alınarak Takasbank tarafından mümkün olan en iyi koşullarla nemalandırıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "VİOP nezdinde nemaya konu hesap sayısının 100 bini aşması sebebi ile, hem üyelerimizin hem de Takasbank nema dağıtım süreçlerinin performansının iyileştirilmesi kapsamında 5.000 TL'nin altındaki tutarlara nemalandırma yapılmamasına ilişkin karar verilmiş olup ilgili değişiklik 2 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacaktır." denildi.

Bu kapsamda revize edilen "İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ'nin Borsa İstanbul AŞ Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda Yürüteceği Merkezi Karşı Taraf Hizmeti ve Bu Hizmete İlişkin Takas Esasları Prosedürü" Banka'nın internet sitesi "Mevzuat" bölümde yer alan "Prosedürler" başlığında yayınlandı.

VİOP'ta piyasa yapıcılık kuralları değişiyor

 

Takasbank VİOP'ta düzenlemeye gitti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)