E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSur Yapı'dan beşi bir yerde---

Sur Yapı'dan beşi bir yerde

Sur Yapı'dan beşi bir yerde
09 Haziran 2014 - 05:07 borsagundem.com

Sur Yapı'dan yeni projelerinde kampanya. Exen İstanbul, Corridor Rezidans, Corrdor Cadde Rezidans, Corridor Çarşı ve İdilia'da avantajlar var

Sur Yapı ‘Az az ödeyin üstü kalsın!’ kampanyasına başladı. Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre yeni kampanya kapsamında Exen İstanbul, Corridor Rezidans, Corridor Cadde Rezidans, Corridor Çarşı ve İdilia projelerinde müşteriler konuta hiç peşinat ödemeden, 0.74 kredi oranı ile 120 aya kadar kredi kullanabilecekler.

Kalan tutarı ise Sur Yapı bünyesinde 4 yıl vade farksız eşit taksitlerle ödeyebilecekler.  Böylelikle lüks bir konut ve dükkânlar sadece taksit ödeyerek satın alınabilecek.
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, kampanya kapsamında örneğin 158 metrekare 3+1 bir daireyi müşteriler herhangi bir peşinat ödemeden 9.165 TL taksitle 1. taksitini ödeyip hemen teslim alacağını belirterek, şunları söyledi:

PEŞİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM

“Burada oturmaya başlayacak. Kalan ödemeleri ise yılda 1 kez vade farksız olarak 4 yıl boyunca 121.200 TL’lik ödemelerle tamamlayacak. Exen İstanbul’da 100 metrekare 2+1 dairelerde ise 5.762 TL ilk taksiti ödeyip evini teslim alacak yine kalan ödemeleri yılda 1 kez vade farkı ödemeden 4 yıl boyunca 76.200 TL’lik ödemelerle tamamlayacak.” Tüm projelerde tamamı peşinde ise yüzde 15 indirim yapılıyor.

CORRIDOR ÇARŞI'DA DÜKKANLAR SATIŞTA

Güneşli’nin ilk temalı alışveriş caddesi Corridor Çarşı, Mimar Sinan ve Yalçın Koreş caddelerini birbirine bağlıyor. Corridor Çarşı’da 40 metrekare ile 1189 metrekare arası değişen büyüklükte 53 dükkân bulunuyor.

Projedeki tüm dairelerin rezidans hizmeti alacağı projede ayrıca hem projenin hem de bölgenin restaurant, kafe gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bölgenin ilk ve de tek temalı alışveriş caddesi yer alıyor.

2014 SONU TESLİM

Avrupa yakasının parlayan yıldızı, Güneşli’nin yeni ve gözde yaşam alanı Corridor projesinde ise müşteriler 101 metrekare 2+1 daire için aylık 3.467 TL taksit ödeyerek evlerini Aralık 2014’te teslim alabilecekler. Kalan bedeli ise vade farkı ödemeden 4 yıl boyunca yılda 1 kez yıllık 53.213 TL ödemelerle tamamlayabilecekler. 46 metrekare 1+1 daire için 1.671 TL, 42 metrekare 1+0 stüdyo daire ise 1.590 TL taksit ödeyerek kira öder bir rezidans daireye sahip olabilecekler.

SANCAKTEPE'DE EVLERE PEŞİNAT ÖDETMİYOR

Sancaktepe’deki İdilia’da kampanya kapsamında örneğin 48 metrekare 1+1 bir daireyi müşteriler herhangi bir peşinat ödemeden 1.375 TL taksitle 1. taksitini ödeyip hemen teslim alacak ve oturmaya başlayacak.
Kalan ödemeleri ise yılda 1 kez vade farksız olarak 4 yıl boyunca 19.136 TL’lik ödemelerle tamamlayacak. İdilia’ da 149 metrekare 3+1 dairelerde ise 3.463 TL ilk taksiti ödeyip evini teslim alacak yine kalan ödemeleri yılda 1 kez vade farkı ödemeden 4 yıl boyunca 48.195 TL’lik ödemelerle tamamlayacak.

Eski dikiş fabrikasını yıktı 1000 konutluk site yaptı

Türkiye’de banka ve finans gruplarından bağımsız olarak halka açılan ilk faktoring şirketi olan Öz Finans Factoring Hizmetleri A.Ş. tarafından 1992 yılında kurulan, 2008 yılında ise finans sektöründen ayrılarak ‘Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ unvanıyla gayrimenkulde büyüme kararı alan Özderici GYO, inşa ettiği ‘Nuvo Dragos’ projesinin ilk etabının teslimatına başladı.

Maltepe’de eski Singer Fabrikası’nın bulunduğu alanda Özderici GYO’nun kendi arazisi üzerinde başlattığı Nuvo Dragos projesi, brüt 52 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa ediliyor. Toplam 5 blokta 999 adet rezidans daire, 6 mağaza, 1 ofis ile 1 adet müstakil mağaza olmak üzere toplam 1007 adet bağımsız bölümden oluşan projede 2 etap yer alıyor. Toplam 187.500 metrekare inşaat alanına sahip projenin 27 katlı A ve 18 katlı B bloktan oluşan ilk etabında ise 484 daire teslime hazır şekilde satışa sunuluyor. A bloğun bazı katlarında ise home-office özelliği bulunuyor.

‘Bölge değerlendi’

255 milyon liralık yatırımla 2010 yılı sonunda inşaatına başladıkları Nuvo Dragos projesini resmi olarak satışa çıkarmak için bölgenin değerlenmesini beklediklerini belirten Özderici GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Ahmet Özderici, “Bölgenin yatırım potansiyeli ile kazandığı değerin yanı sıra müşterilerimizin inşaatımız tamamlandıktan sonra bitmiş dairelerimizdeki kaliteyi bizzat görerek satın alma kararı vermesi bizim açımızdan önemliydi” diye konuştu.

Ahmet Özderici, Nuvo Dragos ile hem oturmak isteyen hem de yatırım amacıyla daire satın alanlara hitap ettiklerini belirterek, “Projemizde metrekare fiyatı inşaata başladığımız dönemde 2.700 lirayken bugün ortalama metrekare fiyatlarımız A Blok’ta 5 bin 500 liraya, B Blok’ta ise 4 bin 500 liraya ulaştı, bundan sonraki süreçte de m2 fiyatlarında yukarı yönlü artış bekliyoruz” dedi.

Büyükçekmece’de 1 ayda yüzde 10 prim kazandırdı

Demir İnşaat’ın yeni projesi Demir La Vida, daire sahiplerine şimdiden kazandırmaya başladı. 1 ay gibi kısa bir sürede yüzde 50’ye yakını satılan proje yoğun ilgi görüyor.  Lansmandan bu yana yüzde 10 prim yapan Demir La Vida’da fiyatlar 183 bin TL’den başlıyor. Yüzde 10 primle fiyatların 10 Haziran’dan sonra 201 bin TL’ye yükseleceği belirtiliyor.
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı hamit demir, Büyükçekmece’de akıllı ev konseptiyle dikkat çeken projenin yerli ve yabancı yatırımcıların büyük ilgisini çektiğini söyledi. Demir, göl ve deniz manzarası sbulunan projede lansman fiyatlarının 10 Haziran’da sona ereceğini, % 5 peşinat veya sıfır faiz ile 30 ay vadeli ödeme imkânları sunduklarını anlattı.
Demir La Vida’da lansman süresince daire sahibi olanların, proje bitince yüzde 50 ila 75 oranında kâr elde etmeleri öngörülüyor. Yapımına Nisan 2014 tarihinde başlanan proje 2016 yılında tamamlanacak.

Ticari üniteler var

6 blokta 449 konut ve 39 ticari üniteden oluşan Demir La Vida, 42 bin metrekareyi aşan arsa üzerinde, 110 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projede, 62 bin 410 metrekare satılabilir konut alanı, 19 bin 500 metrekare satılabilir ticari alan bulunuyor.
Toplam 730 araçlık otopark alanına sahip Demir La Vida projesinde büyüklükleri 61 ile 500 metrekare arasında değişen 1+1 daire tipinden 4,5 +1’e kadar farklı ihtiyaçlara hitap eden konut mevcut.

Akıllı evler yapıyor

Demir La Vida Projesi’nde hayata geçirilecek Akıllı Ev Sistemi’nde daire sahiplerinin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak her türlü teknolojik olanak kullanılıyor. Bu sisteme sahip telefon ve tablet bilgisayarlardan, aydınlatma, ısıtma ve soğutma sistemlerinin kontrolü tek bir tuşla sağlanabiliyor. Demir La Vida’da yaşayanlar evlerinden otoparktaki araçlarını, parkta veya havuzda oynayan çocuklarını takip etme olanağı da bulunuyor. Projede spor, sağlık ve alışveriş merkezleri ile eğlence ve ticaret birimleri de bulunuyor. 

Yeni konut projesiyle 50 bin ağaç kurtaracak

İnşaat sektörü küresel ısınmaya neden olan karbondioksit salınımının yüzde 40’ından sorumlu olunca, sektör temsilcileri de bu durumu tersine çevirme çalışmalarına yöneldi. Tamamlandığında Ankara’nın en yüksek konut kulesi olacak 185 metrelik One Tower Kule Konut ve AVM projesi de sunduğu çevresel çözümler sayesinde 50 yılda 50 bin ağacı kurtarmayı hedefliyor.
Binanın yeşil ve çevreci olduğunu tanımlayan Leed Gold Sertifikası adaylığını titizlikle yürüten projede enerji tasarrufundan çevre kirliliğine kadar her detay ele alınıyor. Öyle ki şantiyeye giren iş makinelerinin lastiklerine bulaşan çamurun yolları kirletmemesi için iş sonu tekerleri bile yıkanıyor.
İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, One Tower’ın Ankara’nın en yüksek konut projesi olmakla kalmayıp, Leed Gold sertifikasına sahip ilk binası olacağının altını çizerek, şunları söyledi:
“İTO Yatırım, Ankara’nın en prestijli bölgesi olan Oran’da en seçkin kişileri bir araya getirecek One Tower projesinde çevreye katkıyı en ön planda tuttu. Yeşil bina sertifikasına sahip olmak adına maddi ve manevi hiçbir detaydan kaçınmadık. Bizim bu konudaki girişimlerimiz çevreye duyarlı, seçkin müşterilerimizin de takdiriyle karşılandı. One Tower projesinin her geçen yıl büyüyen, konforunu artıran Ankara inşaat sektöründe bir dönem başlatacağına inanıyoruz.”

150 dönüm ormana bedel

Özkan Özçelik, karbon izi çalışmalarına göre, One Tower Projesindeki çevresel yapılardan dolayı yıllık bin ağaca bedel enerji tasarrufu öngörüldüğünü ifade ederek, “Günümüz binalarında ortalama sürenin 50 yıl olduğu hesap edildiğinde en az 50 bin ağaca bedel karbon salınımının önüne geçmiş olacak. Bu da yaklaşık 150 dönüm orman alanına bedel. Bu nedenle projemizde çevresel değerlere verdiğimiz önem nedeniyle ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.

Yeşil bina dönüşümle 3 milyar $’lık tasarruf

Yeşil Binaların önemine dikkat çeken Has Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin,  yeşil binaların doğal çevrenin korunması için önemli bir fırsat olduğuna işaret etti.
Türkiye’de toplam 14 ila 15 milyon konutun yüzde 45’inin sağlıksız olduğunun belirtildiğini söyleyen Ayşe Hasol Erktin, “Bu, 7 milyon konutun yenilenmesi demek. 400 milyar dolarlık, 10 ila 15 yıllık bir projeden söz ediliyor. Yeşil binalarda yüzde 30 ila 40 enerji tasarrufu mümkün olabiliyor. Kentsel dönüşümün, bu anlamda yıllık 3 ila 4 milyar dolarlık tasarruf potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Kentsel dönüşüm yeşil dönüşüm olduğunda büyük bir fırsat yakalayacağımızı söyleyen Erktin, “Yeşil önlemler için ilave bir bedel gerekmeyecek. Yalnızca sürdürülebilirlik ilkeleriyle, bilinçli mimarlıkla, yeşil dönüşüm yapılabilir” şeklinde konuştu.

Fikirtepe milyar $’lık projelere hazırlanıyor

Başaran Group Kadıköy’ün yeni yaşam bölgesi fikirtepe’de gerçekleşecek olan ilk konut projesi Mina Towers’ı Fikirtepelilere tanıttı.

Başaran Group Başkanı Hüseyin Başaran, 1 milyar dolarlık projenin çelik konstrüksiyon sistemi ile inşa edilecek olmasına dikkati çekti.Proje, 24 ay sonra sahiplerine kavuşacak.
1702 konut, 27 restoran zincirinin hizmet vereceği, 68 adet ticari alanda dünya markalarının da yer alacağı proje, toplam 345 bin 000 metrekare inşaat alanına sahip.
6 adet kuleden oluşan projede, dairelerden asansöre binerek ulaşılan çatı teraslarında zeytin ağaçları arasında ege temalı açık havuzlu, jakuzi ve restoranlı güneşlenme alanları tasarlandı.
Projenin sosyal donatı alanlarında sauna, spa, yarı olimpik üstü açılabilen havuz bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • krn-i09 Haziran 2014 13:08

    Sayın Sur yapı sahipleri beşi bir yerde projenizde Türkçe isim niye yok,siz kime hizmet veriyorsunuz ne zaman sömürge oldunuz