E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakŞimşek'ten ev sahiplerine uyarı!---

Şimşek'ten ev sahiplerine uyarı!

Şimşek'ten ev sahiplerine uyarı!
02 Nisan 2024 - 12:48 borsagundem.com

Bakan Şimşek, "2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetim planına alınan 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduklarını söyledi.

Şimşek, sosyal medya hesabından, kira beyannamelerine ilişkin bilgi verdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, idari kayıtları (tapu, MERNİS gibi) ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan'a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz."

Kiralamak ev satın almaktan daha kârlı

 

Mart ayı kira artış oranı belli oldu

 

TCMB'den artan kiralara karşı öneriler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sözün özü03 Nisan 2024 00:54

     Sayın bakanım yüzde 8.5 oranla kredi verilenleri de inceleyin... Hesabında milyon dolar olanları da nasıl elde ettiklerine bakın......

  • Ali03 Nisan 2024 00:01

    Vergiyi hem tavana hem tabana yayın... azdan az çok kazanan dan çok alın... Adalet li olmak lazım

  • Selim02 Nisan 2024 20:29

    Beyanname dolduranları didik didik inceliyorsunuz. Beyanname vermeyenler rahat .

  • Bik02 Nisan 2024 19:36

    Müteahhitlerin vergi borçları silinirken diğer taraftan  %100 enflasyon olan ülkede kiracısına %25 zam yapana vergi çıkmamalı.

  • Bozok03 Nisan 2024 04:48

    %25 kuralına hangi ev sahibi uymus bana cıksin soylesin 2023 yilinda kirama %300 zam yapildi 2024 yili ocak ayinda kirama %115 zam yapildi nerde o yuzde 25 gosterin bana

  • Kayıt dışında Algoritma02 Nisan 2024 15:46

    Teknolojiyi Gelir idaresinin ilkel işlemleri taşıyarak Örnek  E- beyanname sistemi ile  yaparak kullanırsanız sıkıntı var demektir. Oysa yapay zeka hatasız anlık denetim vb. tasarım ile bir çok işlemi anında mümkün kılmaktadır. 

  • Kayıt dışında Algoritma02 Nisan 2024 15:23

    Sayın Cumhur Başkanı,  muhalif siyasiler,  bakan ve bakanlık bürokrasisi yönetimi, bu dijitalleşme ve yapay zeka teknolojisini  etkin kullanmak zorundasınız. Ne beyannamesi Bir düzenleme ile gayrimenkul kira ve satışlarının ödemlerini fast işlemleri yapılması zorunluğu getirip verileri veri tabanına aktarıp, sonra diğer kurumlardan Tapu, Belediye vb verileri de aktarıp bir algoritma yapay zeka işlemi ile hatayı vergi kaçakçılığını önlersiniz.