E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaStifel: ABD borsalarında 2024 yılı ortasına kadar yön aşağı---

Stifel: ABD borsalarında 2024 yılı ortasına kadar yön aşağı

Stifel: ABD borsalarında 2024 yılı ortasına kadar yön aşağı
05 Aralık 2023 - 11:20 borsagundem.com

Stifel stratejistleri, ABD borsalarında 2024 yılı ortalarına kadar zorlu bir süreç yaşanacağını öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında ralli hız kesmese de dev yatırım bankalarından düzeltme mesajları geliyor. Son olarak Stifel de, hisse senedi piyasalarıyla ilgili gelecek öngörüsünde olumsuz bir tutum sergileyerek yatırımcıları uyarıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Stifel stratejistleri, S&P 500 Endeksi’nin 2024 yılı ortasına kadar mesafe katetmekte zorlanacağını düşünüyor

Yatırımcılar kaçacak, Fed faiz indirmeyecek

Reuters’tan Lewis Krauskopf'un haberine göre, Stifel hisse senedi stratejistleri, yatırımcıların büyüme hisse senetlerinden çekilecek olması ve Fed'in gelecek yılın ilk yarısında faiz indirimlerinden uzak duracak olması nedeniyle S&P 500 Endeksi’nin 2024 yılının ortasına kadar muhtemelen mevcut seviyelerin üzerine çıkmakta zorlanacağını söylüyor.

Stifel Baş Sermaye Stratejisti Barry Bannister ve ekibi, S&P 500 Endeksi’nin 2024 yılı ortalarına doğru 4.650 puan civarında ‘zirveye’ çıkacağını öngörüyor. Bu, gösterge endeksin Cuma günü sona eren ve 2023 için yeni bir kapanış zirvesine işaret eden 4.594,63 puan seviyesinin yüzde 1,2 oranında üzerine işaret ediyor.

Dev teknoloji hisselerinde geri dönüş

Fed'in faiz artırımında sona geldiği ve gelecek yılın başlarında faiz indirimine yöneleceği beklentileri, son haftalarda hisse senetlerinde yükselişe neden oldu. Ancak Stifel stratejistleri, görünüm notlarında, 2024 yılının ilk yarısında Fed’den herhangi bir faiz indirimi gelmesini beklemediklerini belirterek ekonomik büyümenin ve enflasyonun dirençli olduğunun altını çiziyor.

Bannister ve ekibi, 2023 yılında piyasayı ‘döngüsel değer’e yönlendiren megacap büyüme hisse senetlerinde 2024’ün ilk yarısına kadarki süreçte bir geri dönüş öngörüyor. Ekip, bu yön değişikliğinden etkilenecek diğer hisse senedi grubu olarak ise bankaları, üretim mallarını, enerjiyi, finansal hizmetleri, sigortayı, malzemeleri, gayrimenkulü ve ulaştırmayı gösteriyor.

İstikrarlı bir ayı piyasası

Stifel stratejistleri paylaştıkları notta, “S&P 500'ün hacim ağırlıklı bu rotasyonu, endeksin 2024 ortasına kadar 4.650 puanın çok üzerine çıkmakta zorlanmasına neden olacak” diyor.

Stratejistler uzun vadede hisse senetlerini ‘istikrarlı bir ayı piyasası’nda gördüklerini belirtiyor ve ekliyor: “S&P 500 Endeksi’nin reel olarak 2030'ların başında da sınırlı bir aralıkta seyretmesini bekliyoruz.”

FOMO borsalara giriş yaptı

 

Wells Fargo: Borsada düzeltme zamanı yaklaşıyor

 

Bank of America: Ralli aşırı alım bölgesinde

 

Boğa piyasası rallisi nerede tökezler?

 

Kasım ayı, 2024 yılı borsa rallisinin de habercisi mi?

 

Rallide momentum güçleniyor, borsadan beklenti ne olmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)