E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan portföy yönetim şirketleri için yeni düzenleme---

SPK'dan portföy yönetim şirketleri için yeni düzenleme

SPK'dan portföy yönetim şirketleri için yeni düzenleme
28 Kasım 2023 - 07:53 borsagundem.com

Portföy yönetim şirketleri ve bu şirketlerin faaliyetlerine ilişkin değişiklik yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Portföy yönetim şirketleri ve bu şirketlerin faaliyetlerine ilişkin esaslar tebliğinin 20'nci maddesinin yedinci fıkrasında değişikliğe gidildi.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan tebliğde "Portföy yöneticileri ve fon hizmet biriminin Şirket bünyesinde oluşturulmuş olması halinde fon müdürü, Şirket tarafından tam zamanlı ve münhasıran bu görevleri yerine getirmek üzere istihdam edilir. Bu Tebliğ hükümleri çerçevesinde Şirket bünyesinde oluşturulması gereken birimlerde görevli diğer ihtisas personeli de, bu Tebliğde belirtilen haller saklı kalmak kaydıyla, tam zamanlı olarak ve münhasıran ilgili görev için istihdam edilir. Lisanslamaya ilişkin Kurul düzenlemeleri çerçevesinde portföy yöneticisine bağlı yardımcı olarak çalışan personelin Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 1 Lisansına sahip olması zorunludur. Portföy yöneticisi yardımcısı olarak en fazla üç yıl çalışılabilir. Portföy yöneticiliği için Kurul düzenlemelerinde aranan lisansların edinilmesi halinde bu süre beş yıla kadar uzayabilir.” denildi.

Düzenlemeye, "Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla yatırım danışmanlığı faaliyet yetki belgesi almış ve araştırma uzmanının yatırım danışmanı olarak görevlendirildiği Şirketler tarafından bu Tebliğin 20 nci maddesinin yedinci fıkrasına en geç 30/6/2024 tarihine kadar uyum sağlanması zorunludur" maddesi eklendi.

SPK 2 yatırımcıya işlem yasağı getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)