E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan 'özel fon' yönetmeliği---

SPK'dan 'özel fon' yönetmeliği

SPK'dan 'özel fon' yönetmeliği
06 Aralık 2013 - 11:18 borsagundem.com

SPK'nın "Özel Fon" yönetimine ilişkin yönetmeliği yayımlandı

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Özel Fon Mal Varlığının Yönetimine ve Nemalandırılmasına İlişkin Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sermaye Piyasası Kanunu'nun geçici üçüncü maddesi hükmü ile verilen yetkiler çerçevesinde, Özel Fon mal varlığının yönetimi ile nemalandırılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek üzere hazırlanan yönetmelik, Yatırımcı Tazmin Merkezi ve buna bağlı Varlık Yönetim Komitesi'nin bu konudaki işleyişini düzenliyor.

Yatırım kuruluşlarının, yatırım hizmet ve faaliyetinden kaynaklanan nakit ödeme veya sermaye piyasası araçları teslim yükümlülüklerini yerine getirememeleri halinde, alınan tazmin kararını yerine getirmek amacıyla kurulmuş olan Yatırımcı Tazmin Merkezi, yeni Sermaye Piyasası Kanunu ile kurulmuştu.

Bugün yayımlanan yönetmelik ile Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devredilen mal varlığı ve kurulan Özel Fon mal varlığı getirilerinin yönetimi için Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı yetkili kılındı. Hali hazırda Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı da olan Vahdettin Ertaş. Başkanın bu yetkisini mevzuata uygun olarak, sınırlarını açıkça belirlemek ve yazılı olmak kaydıyla alt kademelere devredebileceği belirtilen yönetmelikte, mal varlığının nemalandırılmasına ilişkin olarak alınan kararların ise Finansman ve Muhasebe birimince yerine getirileceği ifade edildi.

Yönetmelik ile Özel Fon'u mal varlıklarının nasıl nemalandırılacağı, getirisinin nasıl hesaplanacağı ve raporlama ile bilgilendirmelerin ne şekilde yapılacağı ayrıntılı olarak düzenlenirken, Yönetmeliğin bugün itibariyle yürürlüğe gireceği ve yönetmelik hükümlerini başkanın yürüteceği de kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)