E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan bir kişi hakkında suç duyurusu ve işlem yasağı kararı---

SPK'dan bir kişi hakkında suç duyurusu ve işlem yasağı kararı

SPK'dan bir kişi hakkında suç duyurusu ve işlem yasağı kararı
07 Kasım 2019 - 19:04 borsagundem.com

SPK, ERICO hisselerindeki piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemleri sebebiyle Hasan Ütebay hakkında suç duyurusunda bulundu ve 2 yıl geçici işlem yasağı uygulanması kararı aldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş. (ERICO) nezdinde yürütülen incelemeler sonucunda, hissedeki bir kişi hakkında suç duyurusu ve işlem yasağı kararı aldı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, ERICO hisselerinde "piyasa polandırıcılığı" suçu kapsamında işlem yaptığı tespit edilen Hasan Ütebay isimli şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kurul ayrıca, Ütebay'a söz konusu hissedeki işlemleri nedeniyle borsalarda 2 yıl geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar verdi.

2015'TE BORSADAN ATILMIŞTI

Ericom Telekomünikasyon, finansal tablolarını zamanında açıklamadığı gerekçesiyle Borsa İstanbul tarafından önce geçici olarak endekslerden çıkarılmış, daha sonra 2015 yılının Aralık ayında da süresiz olarak kottan atılmıştı.

Halka arzının ardından, sert fiyat hareketlerine sahne olan ve ismi maniplatörlerle anılan şirketin hisselerinde, SPK'nın defalarca yakaladığı borsa dolandırıcısı Ayhan Öztürk'ün de adı geçmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ersan08 Kasım 2019 12:21

    spk yetkılırı ASYAB HALANLARIN  PARASINI ÖDEMEDINIZ..BU VEBALDA SİZLERIN VEBALIDA VAR ..BU BANKANIN MALLARI AVM ELEKTIRK SANTRALLERIN KIRA GELIRLERI NEREYE GIDIYOR 4.SENEDIR.AÇIKLAYIN ..BU İŞ NEZAMAN ÇÖZÜLECEK SPK

  • Lale08 Kasım 2019 07:50

    Görevi suistimal bu. Dava zaman aşımından düşsün diye 5 yıl geç açılmış

  • Ali08 Kasım 2019 07:37

    Bu şirket batmadı bankadaki şirket parasını şahsi hesabına aktarıp kaçtılar.. Devletten spk dan bişey çıkmaz ahirete kalsın hesap..

  • Aygül Aydoğan08 Kasım 2019 02:34

    Oldu olacak ninemi de güzelli kraliçesi seçseydi SPK... 20 yıl önce öldüğünde güzel bir kadındı...

  • MAĞDUR07 Kasım 2019 23:11

    VAY ANASİ BEEEEE 

  • Uğur Akçay07 Kasım 2019 22:23

    Çok erken oldu...ne acelesi vardı ki SPK' nın... Adamlar malı KY'ya çakmış zaten...Bahçıvan denilen birde BORYAD başkanı ünvanı ile kişiliksiz olan bu kişi millete hisseyi pazarlayıp arazi olmuştur...Şaşırdık mı?

  • klgyo zede07 Kasım 2019 20:12

    darısı klgyo başına inşallah