E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSpekülatörler riskten kaçıyor---

Spekülatörler riskten kaçıyor

Spekülatörler riskten kaçıyor
10 Ağustos 2015 - 14:08 borsagundem.com

Spekülatörlerin hisse senedi piyasasındaki dalgalanmadan korunma iştahı 9 yılın zirvesinde

Spekülatörlerin hisse senedi piyasalarındaki şiddetlli dalgalanmadan korunma iştahları son dokuz yılın en yüksek seviyesine çıktı. 

Chicago Board Options Exchange Volatilite Endeksi'nde (VIX) artış olacağını tahmin eden opsiyon kontratları, düşüş beklentisine sahip kontratlara nazaran, 2006'dan bu yana en pahalı seviyede. Kazançların daralması ile birlikte, yatıımcılar, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi düştüğünde genellikle yükselen VIX'te call opsiyonları aracılığıyla riskten korunmaya çalışıyorlar. 

Greenwich, Connecticut'ta Interactive Brokers Group Inc.'nin piyasa yapıcı birimi Timber Hill'in hisse senedi ris yöneticisi Steve Sosnick, "Daha büyük endekslerin oldukça iyi performans göstermesine ve henüz büyük çaplı bir satış dalgası olmamasına karşın, bazı sanayi gruplarında gerileme var," dedi ve "Piyasa çok sayıda göstergede zayıf performans gösteriyor" yorumunda bulundu. 

VIX kontratları, yatırımcıların hisse senedi varlıklarını korumak için kullandıkları temel enstrumanlardan biri. Yatırımcılar, şu an itibariyle 5.9 milyon VIX call opsiyonuna sahip ve bu kontratlar S&P 500 volatilitesi arttığında değer kazanıyor ve 2 milyon adet VIX put opsiyonları var ve bu kontratlar piyasa sakinleştiğinde değer kazanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)