E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoykırımcı Çin'in Dubai'de gizli hapishaneleri var---

Soykırımcı Çin'in Dubai'de gizli hapishaneleri var

Soykırımcı Çin'in Dubai'de gizli hapishaneleri var
17 Ağustos 2021 - 08:42 borsagundem.com

Wu Huan isimli Çinli bir kadın, iki Uygur Türkü ile birlikte Dubai'de Çin devletine ait gizli bir gözaltı merkezinde tutulduğunu ileri sürdü.

26 yaşındaki Çin vatandaşı kadın, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde kaldığı otelden kaçırılarak Çinli görevliler tarafından cezaevine dönüştürülen bir villaya götürüldüğünü söyledi.

Wu Huan kaldığı cezaevinde iki mahkumun daha tutulduğunu, bu kişilerin Uygur Türkü olduğunu öne sürdü.

Huan, nişanlısı Çin hükümeti tarafından muhalif olarak görüldüğü için Dubai'de Çin'e iade edilmemek üzere kaçak durumda olduğunu ifade etti. Çinli görevliler tarafından sorgulandığını ve tehdit edildiğini dile getiren Huan, nişanlısının kendisine zarar verdiğini belirten belgeler imzalamaya zorlandığını söyledi. 8 Haziran'da serbest bırakıldığını ifade eden Huan, şu an Hollanda'ya iltica başvurusunda bulunmak istiyor.

Çin'de gizli gözaltı merkezleri olduğu biliniyor ancak Wu Huan'ın tanıklığı bu merkezlerin Çin dışında da kurulduğuna dair ilk güçlü iddia.

ÇİN VE BAE İDDİALARI REDDETTİ

AP'ya konuşan Huan'ın iddiaları kesin bir şekilde doğrulanamasa da muhabirler telefon kaydı, mesajlar gibi bazı delillere ulaştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı ise iddiaları yalanladı. Bakanlık Sözcüsü Hua Chunying pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Size söyleyebileceğim bu şahsın bahsettiği durumların doğru olmadığıdır“ ifadelerini kullandı.

Dubai polisinden yapılan açıklamada Çinli bir kadının yabancı bir ülke adına yerel yetkililer tarafından tutulduğuna dair herhangi bir iddianın yanlış olduğu bildirildi. Dubai polisi Wu Huan'ın üç ay önce arkadaşlarıyla birlikte ülkeden özgürce ayrıldığını öne sürdü.

Wu Huan iddialarında da geçen gizli merkezler genellikle hakkında suçlama bulunmayan kişilerin, mahkeme kararı olmaksızın yasa dışı olarak tutulduğu cezaevleri olarak biliniyor.

Wu Huan'ın nişanlısı Wang Jingyu Çin medyasının Hong Kong protestolarındaki tavrına ilişkin paylaşımları nedeniyle Çin tarafından aranıyor.

ABD Senatosundan Uygur Türkleri tasarısına onay çıktı!

 

Uygurlardan Çin'e çağrı: Görüntülerini yayınlayın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ17 Ağustos 2021 12:16

    hani BEA abd nin sömürgesi idi demek ki çin, abd,rusya fransa ve ingiltere hepsi aynı anlaşmış durumda dünya yı sömürüp duruyorlar.