E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSolana’da rekor ralliyi ne tetikledi?---

Solana’da rekor ralliyi ne tetikledi?

Solana’da rekor ralliyi ne tetikledi?
26 Ekim 2021 - 11:01 borsagundem.com

Solana’nın SOL token’ı son dönemde sert yükseldi ve platform yaygın bir şekilde benimsenmeye başlarken rekor üzerine rekor kırdı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Solana (SOL) son aylarda, tanınırlığı artarken rekor üzerine rekor kırdı. Dijital para birimi 219,11 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. Bu rakam itibarıyla kripto para 2021 yılında %13,500’ün üzerinde yükseliş göstermiş oldu. Dijital varlık rekor seviyenin ardından bir miktar geri çekilerek 212 dolar seviyesine geriledi.

Solana’nın tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı gün, Solana platformunda yer alan merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) projelerinin toplam değeri de 13,67 milyar dolara yükselerek rekor seviyeye ulaştı. Solana’nın son dönemdeki fiyat hareketleri, analistlere göre bir dizi boğa piyasası faktörüne bağlı. Digital Capital Management Direktörü Tim Enneking Forbes’a yaptığı açıklamada, “Solana bir dizi sebebe bağlı olarak yükselmeye devam ediyor” dedi.

Açıklamasında, “Solana NFT piyasasının tanından katılımcılarından bir tanesi” ifadesini kullandı. Buna ek olarak Solana, Ethereum’un “yıllardır vaat ettiği tüm özelliklere sahip”. Bunlar arasında düşük işlem ücretleri gibi özellikler bulunuyor. Solana’nın kripto para borsası FTX ile olan bağlantısı da bir itici güç görevi görüyor. Aynı zamanda, Solana’nın yükselme oranı, Ethereum’un yükselişinin çok daha üzerinde.

İşlem verilerine de dikkat çeken Enneking, “belki de bugün en güçlü ölçütlerden bir tanesi son 20 saatte Bitfinex üzerinde açılan 10 milyon dolarlık kaldıraçlı pozisyonlar” dedi. Bunun karşısında Solana’da açığa satışlar 4,5 milyon dolar oldu. Enneking, “yalnızca bir kripto para borsasında marj pozisyonlarında toplamda 15 milyon dolarlık hareket devasa ve bazı şeylere işaret ediyor” dedi. Devamında, “tüm bunlar tek bir sonuca işaret ediyor. Solana’nın yukarı yönlü hareket potansiyeli, Ethereum yakın zamanda yeni bir rekor kırmaya hazır görünüyor olsa da, Ethereum’un potansiyelinin oldukça üzerinde” ifadelerini kullandı.

CEX.IO CEO’su Konstantin Anissimov da Solana’yı desteklediğini açıkladı. Anissimov platformun benzersiz bir değere sahip olduğunu ifade ederek, “Ethereum ve DeFi çözümlerine imkan tanıyan diğer blockchain’lere karşı güçlü bir rekabet sürdürüyor” dedi.

Açıklamasının devamında, “Solana 0,01 dolardan daha düşük işlem ücretleriyle oldukça hızlı bir sisteme sahip. Buna ek olarak giderek daha fazla insan tarafından benimseniyor ve cömert geliştirici teşvikleri de başarıyı destekliyor” ifadelerine yer verdi. Ancak borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Ethereum, Solana’nın güçlü rakiplerinden bir tanesi olmaya devam ediyor. Anissimov, “Solana umut veren bir geleceğe sahip olan tek blockchain projesi değil” dedi.

Devamında, “aynı zamanda kripto para alanında Ethereum’un sahip olduğu gücü de unutmamak gerekiyor” açıklamasında bulundu. Solana’nın Bitcoin’in yükselişini takip ettiğini ekleyen Anissimov, “zirvedeki kripto paraların” genellikle dünyanın en önde gelen kripto parasıyla bu tür bir korelasyon gösterme eğiliminde olduğunu belirtti.

 Kripto para hedge fon yöneticisi BitBull Capital CEO’su Joe DiPasquale bu gelişmeye detaylı bir açıklama getirdi.

DiPasquale, “şimdilerde yatırımcılar görece daha güvenli altcoin’lere yöneliyor. Çünkü Bitcoin’in gelecekteki fiyat hareketleri belirsizliğini koruyor” dedi. Devamında, “kapsamlı bir ‘altcoin rallisi’ olmadığı bir durumda, yatırımcılar son aylarda yüksek performans göstermiş olan varlıklara yönelmesi doğal” ifadesini kullandı. DiPasquale, Solana, DOT, LUNA ve ATOM gibi altcoin’lerin, piyasalar daha riskli altcoin’lere yatırım yapacak güveni kazanana kadar yüksek performans göstereceğini açıkladı.

Kriptolarda rekor para girişi

 

SEC, stabilcoinleri dizginleme yolunda

 

Ether'de Bitcoin'e karşı ralli çok yakın!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)