E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisServe'den birleşme iptali---

Serve'den birleşme iptali

Serve'den birleşme iptali
04 Şubat 2014 - 15:38 borsagundem.com

Serve Kırtasiye, Çağla Grup ile birleşme sürecinin iptal edildiğini duyurdu

Halka kapalı şirketlerin halka açık şirketlerle, devralma yoluyla birleşmesi ve birleşmenin ardından yapılan tahsisli sermaye artırımlarıyla ilgili son girişim, dün akşam KAP’a yapılan açıklamayla açığa çıkmıştı.

Serve Kırtasiye’nin paylarının geçtiğimiz günlerde Cemalettin Doğan’a satılarak yönetim hakkını temsil eden çoğunluk hisselerinin devredildiği duyurulmuştu. Dün akşam yapılan açıklamada ise Çağla Grup’un Cemalettin Doğan dışındaki ortaklarının hisselerinin satın alınacağı, bunun karşılığında ise tahsisli sermaye artırımıyla hisse ihracı gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Borsa Gündem’in de manşetine taşıdığı konuyla ilgili olarak, Serve Kırtasiye’den bugün öğle saatlerinde yapılan açıklama yatırımcılarda soğuk duş etkisi yaptı. Serve kısa ve net KAP açıklamasında ‘’SPK’nın birleşme ve bölünme tebliğinin 12. maddesi nedeniyle, devralma yoluyla birleşme işleminden vazgeçildiğini’’ duyurdu. Yatırımcılar üzerinden bir gün bile geçmeden gelen bu kararla şaşkına dönerken, hisseler de sert bir şekilde düşerek yüzde 11,11 değer kaybetti.

Bu arada, Şirket’ten gelen ‘kayıtlı sermaye tavanının 19,3 milyon TL’den 250 milyon TL’ye yükseltilmesi’ kararı, uzmanlar tarafından, “Önümüzdeki dönemlerde bedelli sermaye artırımına gidilebilir mi?” şeklinde yorumlandı. 

Bir gün önce akşam saatlerinde tahsisli sermaye artırım işlemiyle satın alma, ertesi gün birleşmeden vazgeçilmesi ve vazgeçme gerekçesi yatırımcıların kafasını karıştırdı. Yatırımcılar bundan sonraki adımların ne olacağını ve hisselerdeki düşüşün nereye varacağını merak ediyor…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 39,38
En Yüksek: 36,44
En Düşük: 36,00
Değişim 18,26 %
FK: 469,27
PD / DD: 33,26
İşlem Hacmi 1.932.534
Toplam Adet: 50.760
Ağırlıklı Ort.: 36,16
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)