E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçim belirsizliğinin kalkması pozitif etki edebilir---

Seçim belirsizliğinin kalkması pozitif etki edebilir

Seçim belirsizliğinin kalkması pozitif etki edebilir
24 Haziran 2019 - 09:27 borsagundem.com

"Yeni haftaya başlarken seçim belirsizliğinin kalkması ve kurdaki geri çekilme ile Borsa İstanbul’da alıcılı bir seyir hakim olabilir"

"BIST100…Seçim Belirsizliğinin Ortadan Kalkması Endekse Pozitif Etki Edebilir… Yeni haftaya başlarken seçim belirsizliğinin kalkması ve kurdaki geri çekilme ile borsa İstanbul’da alıcılı bir seyir hakim olabilir. Ancak hafta genelinde S-400 gündemine yönelik açıklamalar ve küresel piyasalarda endişe yaratan ABD-İran gerilimine yönelik olası haber akışlarının endeks üzerindeki fiyatlamalarda etkili olmayı sürdüreceğini söyleyebiliriz. Haftanın ilk günü ise kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri takibimizde olacak.

USDTRY… Yeni Haftaya Düşüş Eğilimi İle Başladı… İstanbul seçimlerinin ardından seçim belirsizliğine yönelik baskı TL varlıkları üzerinden kalkarken parite haftaya 5.73 seviyesinden düşüş eğilimi ile başladı. Ülke risk primimiz ise 438 seviyesinde görece daha düşük seyrederken, Dolar endeksinin zayıf seyri de TL lehine fiyatlamaların öne çıkması desteklemekte. Yeni haftanın ilk günü yurtiçinde kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri takip edilecek olup, ABD tarafında önemli bir veri akışı bulunmamaktadır.

EURTRY… TL Lehine İşlemler Öne Çıkmakta… TL varlıkları üzerinde baskı oluşturan seçim belirsizliğinin ortadan kalması ile parite 6.53 seviyesinde aşağı yönlü seyretmekte.

EURUSD… Yükseliş Eğiliminin Ardında Kar Satışları Gözlemlenebilir… Geçtiğimiz hafta FED’in faiz indirimine yönelik sinyalinin ardından Dolar’ın global bazda değer kaybetmesiyle Euro lehine işlemler artarak 1.14 seviyesi test edilmişti. Yeni haftaya başlarken 1.1380 seviyesinin hemen altında seyreden paritenin yükseliş eğilimine devam edebilmesi için paritenin mevcut seviye üzerinde tutunması gerekebilir. Aksi taktirde kar satışlarıyla bir miktar gerileme gözlemlenebilir. Bugün Euro bölgesinde Almanya İfo iş iklimi endeksi açıklanacak olup hafta genelinde Cuma günü açıklanacak enflasyon oranı takip edilecek.

XAUUSD… ABD-İran Gerilimi Yükseliş Eğilimini Desteklemekte… FED’in ilerleyen dönemlerde faiz indirebileceğine yönelik sinyaller ve ABD-İran arasındaki gerilimin artması güvenli limanın yükseliş eğilimini desteklemekte. Son bir aydır sert yükselişler gözlemlenen paritede ABD Başkanı Trump’ın İran’a karşı ek yaptırımlar getireceğiz açıklamaları ile yukarı yönlü hareketler öne çıkabilir. Ancak ABD-Çin yetkililerin bu hafta gerçekleşecek G-20 zirvesinde bir araya gelmeleri ve görüşmelerden beklenen ticaret müzakerelerinin devam ettiğini yönelik ılımlı açıklamalarla Ons Altın’da kar realizasyonları gözlemlenebilir.

GLDGR… TL Varlıklarındaki Değerlenme İle Gerildi… Geçtiğimiz hafta Ons Altındaki yükseliş ile 262 seviyesini test eden gram altında, yeni haftaya başlarken TL’deki değerlenmeyle birlikte düşen kura paralel olarak bir miktar geri çekilme gözlemlenmekte.

BRENT… Üretim Kısıntılarına Devam Edilebileceği Beklentileri Öne Çıkmakta… Baker Hughes’ın yayımladığı haftalık rapora göre ABD’deki petrol sondaj kuyu sayısında 1 adet artış gerçekleşerek 789’a yükseldi. Verinin parite üzerinde etkisi sınırlı olurken, OPEC’in 1-2 Temmuz’a ertelenen olağan toplantısında OPEC üye ve ortak ülkelerinin üretim kısıntılarına yönelik anlaşmayı uzatabilecekleri beklentileri Brent petrolün yukarı yönlü seyrini desteklemekte. Haftanın genelinde ABD-Çin arasındaki G-20 zirvesinde gerçekleşecek görüşme ve ABD-İran gerilimine yönelik haber akışları paritedeki fiyatlamalar üzerinde etkili olabilir.

S&P500…ABD’den İran’a Ek Yaptırımlar Masada… Geçtiğimiz haftanın genelinde FED’in faiz indirimi sinyali vereceğine ilişkin beklentiler ve nitekim basın toplantısı sonrası karar metninden sabırlı ifadesinin çıkarılmasıyla alıcılı seyreden endeks de yeni haftada ABD-İran gerilimi ile temkinli seyir gözlemlenebilir. ABD Başkanı Trump’ın İran’ a karşı ek yaptırımlar getireceğiz açıklaması piyasalar üzerinde negatif fiyatlamaya neden olabilir. Diğer yandan bu hafta Cuma günü gerçekleşecek G-20 zirvesinde ABD-Çin görüşmelerine yönelik haber akışı piyasalar tarafından takip edilecek."

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)