E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSBK operasyonunda şirket sahibi bekçi çıktı---

SBK operasyonunda şirket sahibi bekçi çıktı

SBK operasyonunda şirket sahibi bekçi çıktı
30 Aralık 2020 - 13:03 borsagundem.com

Kara para akladığı iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın şirketlerinde yapılan aramada bina bekçisinin şirket sahibi olarak gösterildiği tespit edildi.

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın şirketlerine yönelik yapılan operasyonlarda Komaks isimli şirkette çok ilginç bir manzara ile karşılaşıldı.

Binanın bekçisi olan Ziyattin Bartık'ın, Lüksemburg'da kurulu Ivory S.A.l isimli şirketin sahibi olduğu ortaya çıktı.

2018 yılından bu yana şirketin sahibi olarak görünen, aynı zamanda üzerine 7 milyon lira değerinde villa da bulunan kişi hala bekçilik yapıyordu.

Bartık, SBK Holding sahibi Korkmaz'ın üzerine şirketler kurdurduğu kişilerden sadece biriydi.

132 MİLYON DOLARLIK KARA PARA TRAFİĞİ 

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde 132 milyon dolar kara para aklandığını belirledi.

İDDİALAR

Suçlarını itiraf eden ve mahkum olan Kingston kardeşlerin ABD Hazinesini dolandırarak elde ettiği yarım milyar dolar civarındaki teşviklerin en az 134 milyon dolarının Türkiye'ye gönderildiği, bu parayla 2014 ile 2018 yılları arasında Sezgin Baran Korkmaz'ın kontrolünde ilaç, inşaat ve teknoloji başta olmak üzere birçok farklı yatırımlar yapıldığı ve şirketler alındığı iddia edilmişti.

Kingston kardeşlerin, Türkiye'ye gönderdiği paranın işlem belgeleri de dahil olmak üzere, Korkmaz ve Türkiye irtibatlarıyla ilgili iletişim bilgilerini Amerikalı savcılarla paylaştığı ve sonrasında, ABD'de Utah Federal Savcılığının mahkemeye başvurarak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep ettiği belirtilmişti.

Ayrıca, Sezgin Baran Korkmaz ile Kingston kardeşleri tanıştıran ve iş birliği yapan Lev Dermen'in de Korkmaz'ın Türkiye'deki finansörü olduğu öne sürülüyor.

SBK Holding'e kara para operasyonu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çok Bilmiş07 Şubat 2021 14:29

    Bir insan neden şirketini bekcinin uzerıne yapar ?? 

  • Rıfai03 Ocak 2021 22:27

    Abd yi tokatlamış. Helal olsun. Beceri ister

  • karslı31 Aralık 2020 23:15

    bu fırıldak karslıların yüz karası bazen havasında gecılemıyodu ahlar vahlarada kalmaz

  • reflaktör31 Aralık 2020 14:30

    tÜRKİYE GERÇEKTEN UYDURUK BİR DEVLET OLDU.HUZUR İSLAM DA :))

  • Haydar30 Aralık 2020 22:36

    Abd parasını alır abi. Değil devlet parası, motorola firmasının dolandırılan parasını bile aldılar.

  • Hamido30 Aralık 2020 22:33

    Bu olayda, teşvik yoluyla abd devleti dolandırılmış, işadamları(!) Kardeşler Parayı orda yiyemeyeceklerini anlayınca lev isimli manejer aaracılığıyla bizim sbk'yı holdingçi yapmışlar, mevzu ne? Abd devleti dolandırılan parayı istiyor ve inanın o paralar abd'ye gidecek. Bizde böyle abd devleti gibi yapabilmeliyiz, piyasayı, devleti dolandırıp dışarı kaçırılan paraları geri getirebilmeliyiz.

  • BORSACI30 Aralık 2020 16:53

    bunların haddi hesabı yok .

  • Alibaba30 Aralık 2020 16:17

    Abi niye Amerika ya veriyoruz ki biz el koyalım mülklere Amerika'ya da bekçinmis deriz :)) Olan Gülen i veriyo mu adam pensilvania da krallık yonetiyor

  • Pala30 Aralık 2020 14:28

    Reis sevdalıları dan biriydi.

  • Şahin kusn30 Aralık 2020 13:44

    Borsada da sürüyle oyun dönen firmalar var,uyduruk firmaların temizlenmesi lazım,adam dışardan para bulamıyor,yada faizle buluyor,onun yerine küçük yatırımcıların ellerinden para lari almak daha kolay,kimse keyfine biraya açılmıyor,para toplamak için geliyorlar

  • Ahmet30 Aralık 2020 13:35

    youtube da bu adama helal olsun kundura boyacılığından zirveye çıkmış diyordum ne helal olsun zehir zıkkım olsun  :( herkes mi fırıldak olur bu dünyada 

  • Emrah02 Ocak 2021 19:35

    İşçi maaşıyla yada ayakkabı boyamakla holding sahibi olunmaz. Zenginlerin en büyük yalanı sıfırdan geldim demesidir.Hiç kimse sıfır parayla sadece işçi maaşıyla şirket kuramaz. Eğer kurduysa babadan deden miras kalmıştır.Yada dolandırıcıdır. En başta sahip olduğu sermayenin paranın incelenmesi gerekir nereden buldun diye.

  • Kamil30 Aralık 2020 15:02

    Herkes böyle olsa yaşamayız hiçbirimiz . Ama ne yazık ki kötü insalar her zman var .

  • fuat30 Aralık 2020 13:17

    sahtekar hirsiz lar