E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSBK Holding'e kara para operasyonu!---

SBK Holding'e kara para operasyonu!

SBK Holding'e kara para operasyonu!
29 Aralık 2020 - 10:34 borsagundem.com

SBK Holding'e kara para operasyonu düzenlendi. Kingston Kardeşler ve SBK Holding YKB Sezgin Baran Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 19 kişiye yönelik İstanbul merkezli 4 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda haklarında gözaltı kararı verilenlerden 10'u yakalandı. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi.
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde 134 milyon dolar kara para aklandığını belirledi.

KİNGSTON KARDEŞLER DE VAR

Soruşturma kapsamında gözaltı listesinin başında SBK Holding Yönetim Kurulu Sezgin Baran Korkmaz yer alırken, Kingston kardeşler olarak bilinen Jacop Ortell Kingston, İsaiah Kingston, Rachel Kingston, Sally Kingston da gözaltı talimatı verilen isimler arasında yer aldı.

ÖNCE EL KONULDU SONRA KALDIRILDI

İş adamı Sezgin Baran Korkmaz'la ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 30 Eylül tarihinde, Korkmaz ve 13 şüphelinin mal varlıklarına el koyulma kararı alınmıştı. İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen karara göre Mega Varlık Yönetim A.Ş., Komak Isı Yalıtım sistemleri, SBK Holding Biofarma İlaç sanayi, Münir Şahin İlaç Sanayi, Ecem İlaç Pazarlama, İstanbul Doğu Batı Derneği, Bugaraj Elektronik Ticaret, Heksağon Mühendislik, Auto Alsat Bilişim Otomotiv, Vaniköy Sigorta, Komak Madeni Yağ Akaryakıt, Boğaziçi Cam Sanayi, Bukombin Bilişim, Ünosan Kimya, Noil Yatırım, Blane Teknoloji, Umut İlaç, İsaanne Sarl, şirketlerinin mal varlığına el konuldu. 17 Ekim tarihinde ise 13 şüphelinin mal varlıklarına yönelik verilen el koyma kararı kaldırılmıştı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Suçlarını itiraf eden ve mahkum olan Kingston kardeşlerin ABD Hazinesini dolandırarak elde ettiği yarım milyar dolar civarındaki teşviklerin en az 134 milyon dolarının Türkiye'ye gönderildiği, bu parayla 2014 ile 2018 yılları arasında Sezgin Baran Korkmaz'ın kontrolünde ilaç, inşaat ve teknoloji başta olmak üzere birçok farklı yatırımlar yapıldığı ve şirketler alındığı iddia edilmişti.

Kingston kardeşlerin, Türkiye'ye gönderdiği paranın işlem belgeleri de dahil olmak üzere, Korkmaz ve Türkiye irtibatlarıyla ilgili iletişim bilgilerini Amerikalı savcılarla paylaştığı ve sonrasında, ABD'de Utah Federal Savcılığının mahkemeye başvurarak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep ettiği belirtilmişti.

Ayrıca Sezgin Baran Korkmaz ile Kingston kardeşleri tanıştıran ve iş birliği yapan Lev Dermen'in de Korkmaz'ın Türkiye'deki finansörü olduğu öne sürülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir bilen31 Aralık 2020 15:30

    Önce el konuldu daha sonra bu karar kaldırıldı. Sonuçta bu kişiler tüm delilleri yok edip mal varlıklarınıda devir ettiler. Yurt dışına çıkma yasağı olan yöneticelerin hepsi Sezgin Baran Korkmaz dahil yurt dışına çıkmışlar hayret ..

  • Hamido30 Aralık 2020 01:42

    İlaç pazarlama neredeyse hakimiyetinde sbknin, hayret ...

  • ZEYREK ZEMHERİ30 Aralık 2020 00:09

    bu tür suç işleyenleri suçu ispat edilir ise idam cezası gelmeli ve  aslında idam cezasına çarptırılmalı.

  • neron 29 Aralık 2020 22:21

    amerika demiştir yeterki paramızı iade edin yüzde 10 u sizin olsun

  • Ayakkabı Boyacılığından29 Aralık 2020 11:20

    Ayakkabı Boyacılığından Lüks jetlere ve yatlara uzanan hayatlar. Sıfırdan milyoner olma hikayelerinin en güzeliydi

  • Bir yorum29 Aralık 2020 12:06

    Sen de ağzı açık ayran budalası gibi  seyretmiş ya da dinlemişsin.  Bir defa bunca zenginlik şatafat helal para ile olacak iş değil.  Baksana herif kara para aklama operasyonuna  maruz kalmış.  Yani ya da bilmem hangi pis işler ile zengin olmuş!  Ayakkabı boyacılığı hikayesi senin gibilerin gözlerini boyamak için.   

  • RAMO CANCAN29 Aralık 2020 11:50

    Desene aynen Galip Öztürk gibi.adam oto gar tuvalet işinden milyar dolarlık oldu.demek ki beyaz ve siyah işi yapacaksın bunun gibi zengin olanlar için.helal para ile zengin olanlara sözüm yok.

  • EKRİST29 Aralık 2020 11:06

    chp lideri ne diyor kara paradan ve uyusturucu ticareti yapanlardan da vergi alacaksın diyor.acaba bunlardan vergi alıp da bıraksa idik.

  • Nedim29 Aralık 2020 20:57

    Kripto kemal  niyetini belli etmiş. Türkiye nin  her yerinde  mafya ve pkk itlerinden oluşmasını canı gönülden istediğinden hiç şüphem yok.

  • Almayalım29 Aralık 2020 14:48

    Dışarıdan nasıl kazanıldığı belli olmayan paralara hiç dokunmayak bencede, mis gibi para. Tozdanmı akdan mı sormaya gerek yok :D Pablo Escobar yaşasa idi bizim ülkemize yerleşirdi.

  • sinan29 Aralık 2020 10:51

    nasıl beceriyor bu karslılar yabancıların parasını buraya çekiyorlar anlamıyorum. adamlar gözü kapalı parayı gönderiyorlar.bunlar da burda muhteşem bir hayat yaşıyor. nasıl ikna ediyorlar nasıl

  • azmi29 Aralık 2020 12:25

    Düşüncen / ithamın yanlış olmuş.  Bu karslı'lar derken , olayla ilgisi olmayan tüm Karslıları kastetmiş olmuyor musun ? Tekil olay ve sanıklarının verilirse cezaları kesinleşmeden hiç kimse hakkında böyle görüşler, kanaatler ileri süremez........