E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSarp İnşaat'a iflas erteleme istedi---

Sarp İnşaat'a iflas erteleme istedi

Sarp İnşaat'a iflas erteleme istedi
05 Mart 2016 - 19:16 borsagundem.com

Ataşehir'de 700 milyon lira değerindeki Sarphan Finans Park'ı inşa eden Yeni Sarp İnşaat iflas erteleme istedi

İstanbul Ataşehir’deki Sarphan Finans Park’ı inşa eden Yeni Sarp İnşaat, iflas erteleme istedi. 700 milyon lira değerindeki projeye üç kişilik kayyum heyeti atandı.

Hürriyet'teki haberde şirketin sahibi Alaaddin Akar, tedbir kararı ile daha rahat bir konuma geldiklerini, projeyi tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi. İstanbul Finans Merkezi planı kapsamında inşa edilen Sarphan Finans Park, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO işbirliği ile yapılıyor. 

MALİ SIKINTIDAYDI

Tam adı Yeni Sarp İnşaat Madeni Yağlar Petrol Ürünleri Turizm İthalat İhracat Tic. ve San. Limited Şirketi olan firma, bir süreden beri darboğaz içindeydi. Yaşanan sıkıntılar giderilemeyince iflas erteleme gündeme geldi. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran şirket avukatları, şirketin borca batık olduğunu, tedbir kararı verilmesi halinde şirket faaliyetlerinin devam ettirilebileceği kaydedildi.

ÜÇ KİŞİLİK HEYET

Mahkeme yaptığı ön inceleme sonrası, şirket için tedbir kararı verdi. Bu kararla, şirket alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. Mahkeme şirket denetim kayyumu da atadı. Kayyum olarak atanan isimler: Emine Leyla Kıyat, Metin İnce ve Salih Çakmak. Şirket yönetim kurulunun alacağı her karar bundan böyle kayyum onayına tabi olacak. Şirketin açtığı davanın ilk duruşması ise 11 Mayıs günü yapılacak. Değerleme raporlarına göre tamamlanması halinde 700 milyon lira değerinde olacak projede 833 bağımsız bölüm bulunuyor. Yeni Sarp İnşaat’ın sahibi Alaaddin Akar, tedbir kararına ilişkin “Bizim projemiz yüzde 95 bitmiş durumda. Bir blokta işler tamamlandı. Diğer iki blokta da ince işler var. Bu kararla şirket olarak daha rahat konuma geldik. Şimdi tek amacımız projemizi bitirip hak sahiplerine teslim etmek. Projenin her aşamasında büyük titizlik gösterdik ve kaliteli bir proje çıktı. Ekonomide yaşanan gelişmeler mali dengemizi bozdu. ekonomideki gerginlik satışları etkiliyor. Ancak, bu karala hiçbir sıkıntımız kalmadı” dedi.

YÜZDE 75’İ SATILDI

Akar, projenin yüzde 75’inin satıldığını belirterek, projede yer alanların yüzde 10’unu yabancıların oluşturduğunu söyledi. Akar’ın verdiği bilgiye göre, projede yer alan gayrimenkullerin fiyatı 800 bin ile 1 milyon liradan başlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİROL DİZDAR06 Mart 2016 12:55

    Son günlerde iflas ertelemesi talep eden özel şirketlerin sayısında bir artma var. Bu özel şirketlerin bınoları herhangi bir yatırım fonu içindeyse oluşan zararı bu kesim çekmemeli. SPK bu konuda düzenleme yapmalı.Zira fon sahibinin bu durum karşısında hiçbir kusuru yoktur.Zararın tamamını neden üstlensin?

  • arap..06 Mart 2016 04:17

    niye araplar yokmu. araplara satsın araplara... ülkede asgari ücret 1300 tl.. 20 milyon ücretinin ortlama maaşı: 2000 tl.. ama bakıyorsun 800.000 tl ye daireler alınıp satılıyor. goy goyyy sektörü şişe şişe bu hale geldi. o yüzden arapler nerdeeee?. arabıı getirin birader...