E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Santa Maria Kilisesi saldırısında yeni detaylar---

Santa Maria Kilisesi saldırısında yeni detaylar

 Santa Maria Kilisesi saldırısında yeni detaylar
29 Ocak 2024 - 17:19 borsagundem.com

Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’ne yönelik yapılan silahlı saldırıya dair yeni detaylar ortaya çıktı. Gözaltına alınanların sayısı 51’e yükselirken, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden birinin silahının tutukluk yapması sonucu kaçtığı öğrenildi.

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne saat 11.40 sıralarında pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan hayatını kaybederken, silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler yakalandı. Saldırıdan kısa süre sonra olayla bağlantısı olduğu tespit edilen kişilere ait çok sayıda adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınanların sayıları 51’e yükseldi.

23’Ü SINIR DIŞI EDİLECEK

Operasyona ve şüphelilere ait yeni bilgiler ortaya çıktı. Gözaltına alınanların Tacikistan, Rusya ve Türkiye vatandaşı oldukları belirlendi. 150 kişilik özel bir ekip tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında önce şüphelilerin araçları tespit edildi. Aracın yol güzergahını takip eden ekipler, şüphelilerin Başakşehir Güvercintepe Mahallesi’ne gittiğini belirledi. Burada tespit ettikleri adreslerin yakınlarında kar maskelerini de bulan ekipler adreslere operasyon yaptı. Operasyonlarda saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ile Rusya uyruklu D.T. ile birlikte saldırıyla ilgisi olduğu tespit edilen 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 23’ü sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilirken 28 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasına da başlandığı öğrenildi. 

SİLAH TUTUKLUK YAPINCA KORKUP KAÇTILAR

Öte yandan şüphelilerin olayda kullandığı aracın 1 sene önce Polonya’dan Türkiye’ye getirildiği, aracın bu süre içerisinde hiç trafiğe çıkmadığı, olay günü şüpheliler tarafından kullanıldığı belirlendi. Aracı getiren kişinin ise 2 gün kaldıktan sonra geri döndüğü öğrenildi. Ayrıca olay günü saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden A.K.’nin silahının tutukluk yapması sonucu, şüphelilerin panik yapıp kaçtığı ortaya çıktı.

Kilise saldırısına siyasilerden tepki!

 

Erdoğan'dan Santa Maria Kilisesi Rahibi'ne başsağlığı telefonu

 

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kilise saldırganları yakalandı

 

Kilise saldırısıyla ilgili 47 şüpheli gözaltına alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ29 Ocak 2024 22:59

    Katillere, teröristlere, devleti ve insanlarımızı dolandırıp soyanlara, vatanhainlerine, ülkemize parçalamak isteyenlerin hepsini aslında bir ay içinde hepsini kurşuna dizeceksin.

  • Mucise Reis : (29 Ocak 2024 18:29

    Bu olay çok büyük bir olay aslında. Daiş büyük bir rehine grubu alacaktı bence. Çünkü adamlar silah çektiklerinde, %80 zihinsel özürlü cinayete kurban giden vatandaşımız var. Büyük ihtimal olay günü zihinsel özürlü vatandaşımız, kendini ilgili saldırganların üzerine silaha doğru attı. daişli militanlar bu olay karşısında ateş edip, diğer teröristin silahıda tutukluk yapınca  ilgili cemaatin olay anında galeyana gelmesinden korkup, silahlarında işlememesi üzerine biri kaçtı. diğeride hemen kaçmayı tercih etti.. Yani ilgili cinayete giden vatandaşımız büyük bir katliamın engellenmesinde kilit yol oynadı. Akli dengesinin olup/olmadığını bilmeyen terör mensuplarıda yaşanan bu gelişmede programları planbları karıştı. korktular ve kaçtılar.. yakalanan terör mensupları bülbül gibi ötüyordur şuan siyah maskelli personelimiz karşısında... Bİr kahramanlık söz konusu bence, cinayete kurban kardeşimizin...