E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKilise saldırısıyla ilgili 47 şüpheli gözaltına alındı---

Kilise saldırısıyla ilgili 47 şüpheli gözaltına alındı

Kilise saldırısıyla ilgili 47 şüpheli gözaltına alındı
29 Ocak 2024 - 01:22 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kilise saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, ''30'dan fazla baskın düzenledi. 47 şahıs gözaltına alındı. Bu zanlıların DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Santa Maria Kilisesi'nde düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin "Gün boyu emniyet mensuplarımız 30'dan fazla baskın düzenledi. 47 şahıs gözaltına alındı. Bu zanlıların DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" dedi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

Kiliseye saldırıda Tuncer Cihan isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Menfur saldırı sonrası emniyetimiz kapsamlı bir çalışma başlattı. 

Cinayet zanlısı her iki kişi de yakalandı. Her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum biri Tacikistan'lı diğeri Rusyalı olan bu iki yabancı uyruklu. DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz.

Şunun altını çizmek istiyorum değerli basım mensupları medeniyetimizin baş tacı İstanbul'umuz farklı dinlere mezheplere asırlardır ev sahipliği yapmaktadır yapmaya da devam edecektir.

Biz Türkiye'nin huzuru diyoruz ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara teröristlere ve onların işbirlikçilerine ulusal olsun uluslararası olsun suç odaklarına birlik ve beraberliğimize kast edenlere asla ama asla göz açtırmayacağız.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum ve son olarak başta bölücü tören örgütü olmak üzere terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kilise saldırganları yakalandı

 

Erdoğan'dan Santa Maria Kilisesi Rahibi'ne başsağlığı telefonu

 

Kilise saldırısına siyasilerden tepki!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)